Paprikasprével fújták le a magyar drukkereket

Magyarország - Izland, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016 Euro 2016 Group F Iceland - Hungary SQUARE FORMAT
MARSEILLE, FRANCE - JUNE 18: Gas is sprayed to control Hungary fans prior to the UEFA EURO 2016 Group F match between Iceland and Hungary at Stade Velodrome on June 18, 2016 in Marseille, France. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Biztosra vehető, hogy az UEFA megbünteti az MLSZ-t a magyar szurkolók szombati mutatványa után. Elcsattant néhány pofon a marseille-i stadionban, legalább egy rendőr megsérült.
Vágólapra másolva!

Komolyabb volt a magyar szurkolók és a francia rendőrök között közvetlenül az izlandi meccs előtt kirobbant konfliktus annál, amilyennek elsőre tűnt. Az esetről készült képeken látszik, hogy a rendőrök paprikasprét fújtak a szurkolókra, sőt némelyikük kezében viperára emlékeztető eszköz volt.

Ebből baj lesz Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Lars Baron


A BBC brit közszolgálati csatorna oldalán látható fotók között olyan is akad, amelyen egy intézkedő francia rendőrnek véres a szája. Mindezek alapján számíthatunk rá, hogy az MLSZ súlyos büntetést kap majd az UEFA-tól. Különösen úgy, hogy a magyar egyenlítő gól után petárdázás kezdődött a magyar szektorban.

Forrás: MTI/EPA/Ali Haider


Az oroszok büntetése felfüggesztett kizárás lett azok után, hogy az angolok elleni meccsen a szurkolóik egy része átmászott az angolok szektorába, és kisebb verekedést provokált. A magyar drukkerek cselekedete remélhetőleg enyhébb megítélés alá esik majd, ők ugyanis a saját társaikhoz akartak átmászni.

De sajnos ezt sem tehették volna,

ezért léptek közbe a rendezők. A BBC szerint ekkor több szurkoló ütött, mire megjelentek a rendőrök.