A magyarokról áradozik a román lap szakírója

EB Marseille Foci Magyar Válogatott Magyarország - Izland 1-1 2016 Európa Bajnokság, Magyarország - Izland, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016
Magyarország - Izland 1-1 2016 Európa Bajnokság
Vágólapra másolva!
A Gazeta Sporturilor újságírója úgy kesereg a román válogatott kiesése felett, hogy a magyar csapatért lelkesedik. Nagyon dicséri Storckot, Kleinheislert pedig egyenesen Gattusóhoz hasonlítja.
Vágólapra másolva!

„Sosem gondoltam volna, hogy irigyelni fogom a magyar futballt” – ezzel a címmel írt a magyar válogatottat az egekig magasztaló blogposztot Theodor Jumatate, a Gazeta Sporturilor nevű román sportlap újságírója a román válogatott kiesésének másnapján.

Irigylik őket tőlünk! Fotó: Polyák Attila - Origo


„Bravó, magyarok! Amiért támadtok, amiért küzdötök, amiért mindent kockára mertek tenni a gólért!” – így kezdi a bejegyzést, egészen odáig merészkedve, hogy

Jumatate a válogatott küzdőszelleme mellett a bátorságát méltatja elsősorban: például azt, hogy Izland ellen a hajrában három csatárral rohamozott az egyenlítésért, és egyáltalán, hogy

nyíltan mer játszani.

Kiemeli Dzsudzsákot, Gerát és Nagy Ádámot, Kleinheislerről pedig azt írja: ahogy focizik, az Gennaro Gattusóra emlékeztet, csakhogy olyan a technikája, amilyenről a Milan egykori középpályása nem is álmodott.

Storckhoz hasonló kapitány kell

Nem feledkezik meg a szövetségi kapitányról, Bernd Storckról sem, sőt felveti, hogy talán ideje lenne Romániának is külföldi szakembert alkalmaznia. Külön leszedi a keresztvizet a mostani kapitányról, Anghel Iordanescuról – még azt is felhánytorgatja, hogy 1994-ben a román foci legnagyobb generációjával kontrajátékot játszatott a vb-n, így nem jutott a legjobb négy közé.

Mondjuk ahhoz képest, amit a román sajtó Iordanescuról leírt az Albánia elleni, kiesést érő vereség után, még finoman fogalmazott.