Lyonban sem edzhetünk a stadionban

Románia-Albánia, UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság, Franciaország,  Romania v Albania - Group A: UEFA Euro 2016 Football Soccer Euro 2016 European Football Championship Lyon FeedRouted_Europe during the UEFA
LYON, FRANCE - JUNE 19: A general view inside the stadium prior to the UEFA EURO 2016 Group A match between Romania and Albania at Stade des Lumieres on June 19, 2016 in Lyon, France. (Photo by Simon Hofmann - UEFA/UEFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ahogyan legutóbb a marseille-i Vélodrome-ban, úgy Lyonban a portugálok elleni csoportmérkőzés előtt sem edzhet a mérkőzés helyszínén az Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott.
Vágólapra másolva!

A nemzeti csapat hivatalos honlapjának beszámolója alapján az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a franciaországi esőzések miatt megpróbálja óvni a stadionok gyepét, és

mivel Lyonban korábban óriási viharok voltak

- ami miatt csütörtökön félbe is kellett szakítani az északír-ukrán összecsapást -, nem engedi a magyar és a portugál válogatottnak, hogy az arénában tréningezzen.

A magyarok már Marseille-ben sem edzhettek a meccs helyszínén, a rendkívül mély talaj miatt a szervezők egyik csapatot sem engedték a helyszínen gyakorolni, így az OM edzőtáborában tartották az edzéseket a csapatok.

A lyoni stadion Forrás: UEFA via Getty Images/2016 UEFA/Simon Hofmann - Uefa

A gyep állapota gyakorlatilag az összes Eb-stadionban problémás, a francia-svájci csoportmeccsen Lille-ben például össze-vissza csúszkáltak a játékosok a meccs nagy részében, de több más mérkőzésen is gondot okozott a játéktér minősége.

Bernd Storck csapata így kedden 17 órától az Olympique Lyon edzőközpontjánál lévő Plaine des Jeux Gerland edzőpályáján gyakorol majd. A magyar válogatott két fordulót követően 4 ponttal vezeti az F csoportot.