Az UEFA komolyan megbüntette az MLSZ-t

Iceland v Hungary - Group F: UEFA Euro 2016 Euro 2016 Bouches-du-Rhone European Football Championship France Group F HORIZONTAL Hungary Iceland International Soccer Event International Team Soccer Marseille Photography Soccer SPORT Sports Team Stade Velod
Hungary fansduring the UEFA EURO 2016 Group F match between Iceland and Hungary at Stade Velodrome on June 18, 2016 in Marseille, France. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Már az Ausztria elleni mérkőzés után eljárást indított az európai szövetség a magyar szövetség ellen, majd az Izland elleni meccsen történt súlyosabb rendbontásokért is fegyelmi büntetést szabott ki az UEFA – írja az MLSZ.hu. 
Vágólapra másolva!

A sportszerű szurkolás mellett többen be akartak mászni a pályára, voltak, akik a stadion biztonsági személyzetével és rendőrökkel keveredtek verekedésbe, hanggránátot és petárdát lőttek fel, és fáklyát dobtak a pályára. A verekedésekkel kapcsolatban több magyar szurkolót előállítottak, közülük egyet hivatalos személy elleni erőszak gyanújával le is tartóztattak, és természetesen az UEFA is vizsgálatot indított, ennek eredményét kedden délután hozták nyilvánosságra.

Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

A nemzetközi szövetség az Ausztria elleni bordeaux-i mérkőzéssel kapcsolatban pirotechnika használatáért 20 000 euró (kb. 6,3 millió forint), míg az Izland elleni marseille-i mérkőzésen történtek esetében pirotechnika használatért, tárgyak pályára dobásáért és tömegverekedésben való részvételért 65 000 euró (kb. 20,5 millió forint) pénzbüntetés befizetésére kötelezi a magyar szövetséget.

A fentiek miatt nagyon fontos, hogy az utolsó csoportmeccsünkön minden magyar szurkoló csak és kizárólag a sportszerűség keretein belül buzdítsa a csapatot, hiszen egy esetleges újabb rendbontás után az UEFA visszaesőként bünteti a csapatot – kéri az MLSZ.

A magyar válogatott kapitánya, Dzsudzsák Balázs is sportszerű biztatásra kérte a szurkolókat. „Szurkolóink és köztünk nagyon szoros kapocs alakult ki, ami nagyon fontos számunkra, a lelátókról érkező buzdítás rettentő sokat jelent nekünk, és hihetetlen motivációt ad mindannyiunknak.

de úgy, hogy a lelátón történtek még a legszigorúbb döntéshozók számára se adjanak lehetőséget büntetés kiszabására, vagyis kizárólag a pályán elért eredmények határozzák meg azt, hogy hogyan zárjuk majd ezt az Európa-bajnokságot” – fogalmazott csapatkapitányunk.