Storck: Nincs kedvem a nyolcaddöntővel foglalkozni

Magyar válogatott EB Edzés Bernd Storck UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság,
A Magyar Válogatott egy részének edzése Cannes melletti edzőközpontjukban UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság,
Vágólapra másolva!
Bernd Storck szövetségi kapitány szerint a legnehezebb meccs vár a magyar futballválogatottra, mivel Portugália még mindig az Eb egyik favoritjának számít. Lovrencsics Gergő fogadkozott, hogy nem engedik át a csoportelsőséget, és akkor is éles meccsre készülnek, ha addigra eldől, hogy továbbjutottunk.
Vágólapra másolva!

A keddi sajtótájékoztatón a Németh Krisztián mellett megjelenő Lovrencsics Gergőt is támadóként mutatták be, ami csak azért érdekes, mert voltak olyan találgatások, hogy Bernd Storck kipróbálja-e a portugálok ellen jobbhátvédként a szélsőt, aki távozik lengyel klubcsapatától.

Egyelőre nem tudni, mire lesz elég az eddig a várakozáson felüli szerepléssel begyűjtött négy pont, de könnyen lehet, hogy az eredmények úgy alakulnak, hogy a portugálok ellen már továbbjutóként léphet pályára a magyar válogatott. Márpedig akkor felszabadultan játszhatna a csapat, de Németh azt mondta, eddig sem görcsöltek, és a szerdai találkozón is inkább a portugálokon lesz teher, mert ők nehezebb helyzetben vannak.

Cristiano és Krisztián még góltalan

– fogadkozott Németh, Lovrencsics pedig annyit tett hozzá, hogy ha már két kör után az ő hátukat nézik a többiek, nem szeretnék átengedni másnak a csoportelsőséget.

A nagyar válogatott edzése Cannes mellett Fotó: Polyák Attila - Origo

„Ha már a találkozó előtt eldől a sorsunk, akkor is éles meccsre készülünk a portugálok ellen, és szeretnénk még gyűjteni az eddigi négy ponthoz, mert nem harmadikként akarunk továbbjutni. A portugálok ellen is van keresnivalónk” – mondta Lovrencsics, aki korábbi sérülése miatt eddig nem lépett pályára az Eb-n.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, szóba került Cristiano Ronaldo, a portugálok legnagyobb sztárja is, aki gól nélkül áll még a tornán, de a megkérdezett magyar játékosok nem csak őt tartják szemmel, mert a többieket is ugyanilyen veszélyesnek tartják.

Cristiano mellett Krisztiánnak sincs még gólja, de Némethet ez nem nyomasztja,

ha közben eredményes a csapat, és az sem zavarja, ha csatár létére szélső középpályást kell játszania.

A Katarban légióskodó csatárt megkérdezték, nem tart attól, hogy a szurkolók miatt nem csak pénzbüntetést kap a válogatott, hanem komolyabb szankció éri, amire azt felelte, hogy a drukkerek eddig fantasztikus atmoszférát teremtettek a meccseken, és abban bízik, hogy ugyanilyen sportszerűen támogatják majd őket, mert ez sok erőt ad a játékosoknak.

Szervezetten védekezni

Bernd Storck szövetségi kapitány azzal kezdte, hogy gratulált a csapatának, mert nem sokan gondolták volna, hogy két kör után a csoport élén állunk, miközben a portugálokra győzelmi kényszer nehezedik. Storck nem mondott meglepőt, amikor előrevetítette, hogy az utolsó csoportmeccsen az lesz a legfontosabb, hogy szervezetten védekező magyar csapatra számíthatunk, amelyben a játékosok félelem nélkül képnek pályára.

Forrás: Polyák Attila

A portugálok a két eddigi meccsükön 50-szer próbálkoztak, de csak egy gólt értek el,

és a magyar kapitánynak nekiszegezték, nem fél-e, hogy, ha betalálnak ellenünk, akkor átszakad a gát, és beindul a gólgyártás.

Storck erre azt válaszolta, az ellenfél minden játékosából felkészülnek, de azzal nem foglalkoznak, hogy a korábbi két meccsen mi történt, mert ha így lenne, nem lenne négy pontjuk.

Storck 20 ezer magyarra számít

„Ez lesz a legnehezebb meccsünk, már az Eb előtt is egyértelmű volt, hogy Portugália a kiemelkedő favoritja a csoportnak, és egyben a torna egyik esélyese.

az erősségeinkre kell koncentrálni, nincs vesztenivalónk, nekik viszont nyerniük kell. Ahogy hallottam, több mint 20 ezer szurkolónk támogatását fogjuk élvezni, ami sokat jelent számunkra” – üzent a drukkereknek Storck.

Bernd Storck Fotó: Polyák Attila - Origo

A kapitánytól megkérdezték, mit jelentene Magyarország számára a továbbjutás, mire ő gyorsan megjegyezte, még nem vagyunk ott a legjobb 16 között.

„Ezt az utat még végig kell járni, azért vagyunk itt, mert még pontokra van szükségünk. A csapatomat a szerdai meccsre készítem fel, nincsen kedvem a nyolcaddöntő kérdéseivel foglalkozni” – villantotta fel a németes precizitást a kapitány.