Elgáncsolnánk a kikövezett útban bízó belgákat

Bese Barnabás, foci
Lyon, 2016. június 22. Bese Barnabás (b) és a portugál Eliseu a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen, a lyoni stadionban 2016. június 22-én. A találkozó 3-3-as döntetlennel ért véget. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Pintér Ádám szerint többek között az a titka a franciaországi Európa-bajnokságon nyolcaddöntőbe jutott magyar labdarúgó-válogatottnak, hogy egy nagy családot alkot.
Vágólapra másolva!

"Úgy érezzük, hogy egy nagy család vagyunk. A munka meghozta gyümölcsét" - jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón a Ferencváros védekező középpályása, aki a soron következő ellenfélről, Belgiumról úgy vélekedett, mindenki tudja, hogy olyan sztárokkal van tele, akik egymaguk képesek eldönteni mérkőzéseket.

A 28 éves játékos elárulta, éjjel kettő óra körül értek a szálláshelyükre, így egyelőre nem elemezték az E csoportban hat ponttal az olaszok mögött második helyen végzett riválist, de van rá négy napjuk.

Szerinte a már megszokott felkészülési procedúra nem változik attól, hogy az egyenes kieséses szakaszba léptek, mivel ezúttal is ugyanúgy négy napjuk van két meccs között, mint eddig.

Bese Barnabás és Pintér Ádám a szerdai, montauroux-i sajtótájékoztatón Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Nem nyílt az út Belgium számára a döntőig, akár ki is ejthetjük" - reagált Pintér egy belga újságíró kérdésére, aki arról számolt be, hogy hazájában a közhangulat szerint kikövezett út vezet a fináléig, mert a legnagyobb favoritok, így a világbajnok németek, a címvédő spanyolok, és a házigazda franciák mellett az olaszok és az angolok is a másik ágon szerepelnek.

Bese sokat fejlődött a felkészülés során

A magyar keret legfiatalabb tagja, Bese Barnabás arról beszélt, hogy reménykedtek a továbbjutásban, de azt nem gondolták volna, hogy ez csoportelsőként sikerül. Szerinte most a portugálokkal játszott 3-3-as döntetlennél látszott igazán az a rengeteg munka, amit elvégeztek.

„Már az is nagy élmény a számomra, hogy itt lehetek, de titkon reménykedtem abban, hogy akár pályára is léphetek. Szerencsére a kapitány is így gondolta" – válaszolta a portugálok ellen a szünetben becserélt 22 éves védő, aki elárulta, rengeteget tanult az egy hónapos felkészülés során, s úgy vélte, elsősorban fegyelmezettségben, koncentrációban és taktikailag fejlődött sokat.

Bese Barnabás és a portugál Eliseu csatája Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az MTK Budapest játékosa a csapat sikeréről beszélve elárulta, már az első, osztrákok ellen 2-0-ra megnyert találkozón is megvolt a játékosokban a kellő önbizalom, ami mostanra százszázalékosra nőtt. Szintén kiemelte az együttes eredményességét illetően, hogy a futballisták a pályán és azon kívül is kiváló kapcsolatot ápolnak egymással.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott öt pontjával veretlenül nyerte meg az F csoportot. A nyolcaddöntős mérkőzését vasárnap 21 órától Toulouse-ban játssza Belgiummal, amely néhány hónapja még vezette a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáját.