Gera Zoltán Eb-történelmet írt

magyarország-portugália euro 2016
LYON, FRANCE - JUNE 22: Zoltan Gera of Hungary celebrates scoring his team's first goal during the UEFA EURO 2016 Group F match between Hungary and Portugal at Stade des Lumieres on June 22, 2016 in Lyon, France. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Immár két korrekordot is tart a magyar válogatott az Európa-bajnokságon: Király Gábor mellett már Gera Zoltán is ott van a rekorderek között.
Vágólapra másolva!

Király Gábor már az Ausztria elleni meccsen rekorder lett, 40 évével és 74 napjával az Eb-k történetének legidősebb játékosa lett. Hozzá csatlakozott Gera Zoltán a Portugáliának lőtt fantasztikus góljával.

A 37 éves és 62 napos Gera Zoltán gyengébbik lábával, egy lépésről, dropból lőtt borzasztóan nagy gólt a portugáloknak, és ezzel ő lett az Európa-bajnokságok történetének legidősebb akciógólt szerző játékosa.

Az Eb-ken volt már nála idősebb gólszerző, 2008-ban Ivica Vastic a lengyeleknek köszönt be egy évvel idősebben, de ő büntetőből talált be, míg Gera akciógólt szerzett. Nem is akármilyet.

Az gól Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Clive Brunskill

Szerencsére nem csak korrekordokban vagyunk elöl, rengeteg egyéb mutató is bizonyítja, hogy a magyar csapat jogosan van ott az Eb-mezőnyben.