Ronaldóéknak sebességet kell váltaniuk a horvátok ellen

Magyarország-Portugália euro 2016 gól 3:3
Portugal's forward Cristiano Ronaldo (R) heads the ball to score a goal during the Euro 2016 group F football match between Hungary and Portugal at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Decines-Charpieu, near Lyon, on June 22, 2016. / AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
Vágólapra másolva!
A csoportszakasz során elért három döntetlen után sebességet váltana a portugál labdarúgó-válogatott, amely szombaton este, Lens-ban a horvátokkal csap össze a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. 
Vágólapra másolva!

Miközben Horvátország megnyerte a D csoportot úgy, hogy többek között legyőzte a címvédő spanyol csapatot is, Portugália csak szenvedett a magyarok által megnyert F jelű négyesben, s csak a legjobb harmadikak között tudta kvalifikálni magát a kieséses szakaszra.

A portugálok szövetségi kapitánya, Fernando Santos nagyon bízik a magyarok elleni 3-3-as döntetlen során kétszer is eredményes Cristiano Ronaldóban, aki szerinte

átvezeti a csapatot a soron következő "döntők sorozatán",

és az együttes megszerzi története első Európa-bajnoki címét.

Cristiano Ronaldo mindkét gólját nekünk lőtte Forrás: AFP/Jean-Philippe Ksiazek

"Ronaldo gólszerző és nyerőember, elöl játszik és a gólokból táplálkozik. - mondta a Real Madrid klasszis támadójáról a szakember. - Biztos vagyok abban, hogy a magyarok elleni teljesítménye megerősítette az önbizalmát, és ez segít bennünket abban, hogy megnyerjük a tornát."

Santos hozzátette: mostantól kezdve egy másik Eb kezdődik, innentől minden meccs egy döntő, nincs lehetőség hibázni. "Mindegyik finálét meg akarjuk nyerni" - jelentette ki a szövetségi kapitány.

A horvátokat szétfeszíti az önbizalom

A horvátok - több cserejátékossal felállva - hátrányból fordítva verték meg 2-1-re a spanyolokat az utolsó csoportmeccsükön, és remek teljesítményüket látva Ante Cacic szövetségi kapitány nehéz helyzetbe került, hogy kinek is szavazzon majd bizalmat a nyolcaddöntőben.

"A legjobb 16 között el tudtunk volna képzelni könnyebb ellenfelet is, mint a portugálok, de ha úgy játszunk, mint a csoportszakaszban, akkor jó esélyünk lesz a továbbjutásra" - fogalmazott a cserecsatár, Nikola Kalinic, aki az egyenlítő gólt szerezte a címvédő ellen. Hozzátette:

szerinte az övék az egyik legjobb csapat a tornán,

és ha a középpályán sikerül megnyerniük a párharcokat, akkor győzni fognak.

Lenyomták a spanyolokat is Forrás: AFP/Loic Venance

"A mostani generációnak ez a nagy esélye, csak akkor fognak ránk emlékezni, ha valami nagyot alkotunk itt" - mondta a játékos. A horvátok és a portugálok eddig mindössze háromszor találkoztak, s mindhárom mérkőzésen a portugálok nyertek, ráadásul

a horvátoknak ezeken a találkozókon még gólt sem sikerült szerezniük.

A Horvátország-Portugália nyolcaddöntőt szombaton 21 órától rendezik Lens-ban.