Külön ellenőrzik a magyar autókat az Eb-meccs helyszínén

Magyar rendszámú autók ellenőrzése Toulouse-ban a magyar-belga Eb-nyolcaddöntő előtt
Vágólapra másolva!
Külön ellenőrzik a magyar rendszámú autókat a válogatott Eb-nyolcaddöntőjének helyszínén, Toulouse-ban.
Vágólapra másolva!

Nem volt egyszerű eljutni a magyar válogatott nyolcaddöntőjének helyszínére, a Garrone folyó partján fekvő Toulouse-ba, szombat délelőtt ugyanis Lyon környékén az összes francia egyszerre gondolta úgy, hogy útnak indul Marseille, illetve Nizza irányába.

5 és fél óra helyett 9 óra

Ami azt eredményezte, hogy két órán keresztül araszolt a forgalom Lyon után az autópályán, és ha 5 km/h-nál gyorsabban lehetett haladni, akkor is dugig volt mind a három sáv. Így lett a Google-térkép szerint 5 és fél órás útból 9 órás, ami némileg igénybe vette az idegrendszert, no meg a szervezetet is, mert a nagy forgalomhoz még 35 fokos hőség is társult.

Amikor kifizettük a Toulouse-ig esedékes, 25 eurós autópályadíjat, arra lettünk figyelmesek, hogy a fizetőkapuk után a rendőrök félreállítottak minden autót, amelyiknek magyar rendszáma volt.

Nem lehetett megúszni az ellenőrzést Fotó: Polyák Attila - Origo

Listán ellenőrzik a neveket

Így mi sem maradhattunk ki a szórásból, a rendőr elegáns angolsággal elkérte a kocsi papírjait, illetve a mi személyes iratainkat, majd odavitte a kollégájához, aki egy listát tartott a kezében, valószínűleg azoknak a nevét tartalmazta, akiket nem látnak szívesen a városban. Amíg várakoztunk, három magyar autót ellenőriztek le, de mindegyiket továbbengedték.

Szesztilalom az üzletekben

Toulouse belvárosában viszont szombat este alig láttunk magyar szurkolókat, összesen ötöt tudtunk beazonosítani közülük, belgákat már annál inkább, nem fogják kitalálni, mit csináltak: egymás után itták a söreiket a csapat mezébe öltözve. Igaz, ezt csak a bárokban tehették meg, a városban ugyanis szombaton és vasárnap nem adhatnak el szeszes italt az üzletek, és elég vicces látványt nyújtott, ahogy elbarikádozták a boltokban a söröket, pezsgőket, borokat.

Ezt a kínálatot csak nézni lehetett szombat este Fotó: Polyák Attila - Origo

Ismét lesz vonulás

Hogy a 33 ezres toulouse-i stadionban milyen lesz a két tábor eloszlása, azt egyelőre nem tudni, de ahogy a három korábbi helyszínen, úgy most is lesz közös vonulás, 16 órától van gyülekező a Jardin Royale-nál, és 18 órától indul a menet a szigeten lévő arénához.