Az Eb bravúrcsoportját nyerték meg a magyarok

EB Marseille Foci Magyar Válogatott Magyarország - Izland 1-1 2016 Európa Bajnokság
Magyarország - Izland 1-1 2016 Európa Bajnokság
Vágólapra másolva!
Bár előzetesen nem sokra tartották a magyar válogatott csoportját, szemben a halálcsoportnak tartott D-vel az F csoportból ketten is ott vannak a legjobb nyolc között. 
Vágólapra másolva!

A nemzetközi sajtó a D csoportot jelölte meg halálcsoportnak, és nem is véletlenül: a spanyolok és a horvátok játékereje a legjobbak között van, a törököket és a cseheket pedig a resztli erősebb felébe sorolták.

A magyar csoportból csak a portugálokat tartották sokra,

és bár az osztrákokat sötét lónak nevezték, a magyaroktól és az izlandiaktól senki nem várt semmit.

Ehhez képest a D csoportnak egyetlen képviselője sincs a legjobb nyolc között, miközben a magyarok csoportjának három továbbjutója közül csak a mieinknek nem sikerült beverekedniük magukat a negyeddöntőbe. Igaz, Izlandnak, és főleg Portugáliának is szüksége volt a szerencsére, de ettől még tény, az E és a C csoporthoz hasonlóan a magyar csoport is két csapatot delegál a legjobb nyolc közé.

Izlandot a kapujához préseltük Fotó: Polyák Attila - Origo

Még egyszer, mert nem lehet elégszer ismételni: a magyar válogatott veretlenül, a torna legtöbb gólját szerezve nyerte meg az F csoportot. A negyeddöntős Izland elleni mérkőzésen szinte felborult a pálya, annyira beszorítottuk ellenfelünket az egyenlítésért küzdve, a portugálok ellen pedig háromszor is vezettünk a 3-3-ra végződött meccsen.

Érdekesség, hogy csak a halálcsoportnak nincs képviselője a nyolc között. A horvátokat a portugálok, a spanyolokat az olaszok verték ki, a törökök pedig a két kieső harmadik egyike lettek a csoportkör után.