Dzsudzsák három lépésre Puskástól

Juhász, Németh, Gera, Lang, Priskin
Juhász, Németh, Gera, Lang, Priskin
Vágólapra másolva!
Egész komoly változások történtek a magyar válogatottsági örökranglistán azt követően, hogy a franciaországi Eb-n a Storck-keret több rutinos játékosa is három-négy meccsel növelni tudta válogatottságai számát.
Vágólapra másolva!

Király Gábor az idei Magyarország-Elefántcsontpart (0-0) meccs óta a legtöbbszörös magyar válogatott játékosnak számít, az Eb-n lejátszott négy meccsével pedig tovább növelte előnyét Bozsik Józseffel szemben - derül ki a magyarvalogatott.hu rangsorából.

A Haladás 40 éves kapusa 107 mérkőzésnél jár,

míg Bozsik 101-nél.

Király Gábor és Gera Zoltán búcsúzhat a válogatottólhttp://www.life.hu/news/20160627-kiraly-gabor-es-gera-zoltan-lehet-hogy-otthagyja-a-valogatottat-a-ket-jatekos-megszolalt.html

A pénteken a 33. születésnapját ünneplő Juhász Roland három mérkőzésen szerepelt az Eb-n, és így már 94 találkozónál jár. Ezzel megelőzte a 92 meccsig jutó, Belgiumban élő Fazekas Lászlót, aki a belgák elleni meccs előtt igyekezett jó tanácsokkal ellátni focistáinkat.

A top 25 Forrás: magyarvalogatott.hu

A 68 éves Fazekast Juhászon kívül megelőzte az Eb összes magyar meccsén bevetett Gera Zoltán is, ráadásul

a portugáloknak lőtt bombájával immáron eggyel több válogatott gólja van

(25), mint a volt újpesti kiválóságnak.

Amikor Gera Zoltánt 2014-ben megkérdeztük, mit szól hozzá, hogy Albert Flóriánt megelőzheti a ranglistán, így válaszolt: "Nem foglalkoztat, mert az Albert-féle időszak sokkal jobb volt a magyar futball történetében.

Öt mostani válogatottság ér fel egy régivel.

Jó érzés, hogy tíz éven át folyamatosan játszottam a válogatottban, de nem nézem, hogy kiket előzök meg."

Az Aranycsapat kapusa, Grosics Gyula 86 meccsel a hatodik, Puskás Ferenc 85 fellépéssel a hetedik.

Mindkettőjükhöz közel került Dzsudzsák Balázs,

aki most már 82 válogatott meccset tudhat a háta mögött, amelyeken 20 gólig jutott.

A listán ezek után sokáig kell görgetni, hogy újabb Eb-szereplőre bukkanjunk: a 32. helyen álló Priskin Tamás elhagyta Tóth Józsefet és Kovács Kálmánt, és megelőzte Halmai Gábort. A Slovan 29 éves játékosa jelenleg 58 válogatott meccsnél tart.

Juhász (balra), Gera (középen) és Priskin (jobbra) is javított Forrás: Juhász Roland / Instagram

2016-ban egyébként négy magyar játékos szerepelt a legtöbb, azaz hét válogatott mérkőzésen: Gera Zoltán, Lang Ádám, Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám.