Nikolics: A kispadon nem szeretnék ülni

Iceland v Hungary - Group F: UEFA Euro 2016 Euro 2016 Bouches-du-Rhone European Football Championship France Group F HORIZONTAL Hungary Iceland International Soccer Event International Team Soccer Marseille Photography Soccer SPORT Sports Team Stade Velod
Nemanja Nikolic (Wegry) during he Euro 2016 group F football match between Iceland and Hungary at the Stade Velodrome in Marseille on June 18, 2016. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Lengyelországban egy majdnem tökéletes szezont zárt, egyénileg és a Legia csapatával is minden címet megnyert, de a válogatottban nem találja a helyét Nikolics Nemanja. A zentai születésű csatár a Magyar Szónak adott interjújában elmondta, miről beszélt Bernd Storck kapitánnyal, és miért nem akar kispadon ülni.
Vágólapra másolva!

A Legia 28 éves gólkirálya két pillanatra emlékszik a legszívesebben az Európa-bajnokságról.

„Az egyik, amikor az Izland elleni találkozón a nézőtéren megpillantottam a testvéremet, Vukant, aki nagyon büszke volt rám. A másik pillanat pedig az Izland elleni egyenlítő gólt megelőző szituáció volt. Vesztésre álltunk, csereként álltam be, nem kaptam sok időt, de az, hogy átálltunk a többcsatáros játékra, meghozta az eredményt" – nyilatkozta a Magyar Szónak.

Ami nagyon fáj a csatárnak, hogy lengyel gólkirályként egyszerűen nem sikerült megtalálni a helyét a magyar csapatban.

Nikolics gólpasszt adott Izland ellen Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

„Az Eb-re utazás előtt kértem, üljünk le négyszemközt és beszélgessünk. Én nem az a labdarúgó vagyok, aki a 19. vagy a 20. játékos szeretne lenni egy csapatban, hogy aztán évtizedekkel később azt mesélje az ismerőseinek, hogy csapattag volt az Eb-n. Elmondtam Storcknak, nekem ez a helyzet nem tetszik, s ha ez a jövőben is így lesz, akkor döntenem kell, mert sokat vagyok a családomtól távol.

Mindig örömmel mondok igent, de csak akkor, ha a pályán is számítanak rám, a kispadon nem szeretnék ülni. Abban maradtunk, hogy az Eb után visszatérünk erre."

Dárdait mindent a szemükbe mondott

Mesélt arról, hogy Magyarországon mennyit vitáznak arról, külföldi vagy magyar legyen a szövetségi kapitány.

„Próbálkozások voltak a magyar kapitányokkal is, de nem sikerült, viszont ez nem azt jelenti, hogy a magyar edzők nincsenek felkészülve a kihívásokra.

Az ő megjelenése felejthetetlen volt. Ahogy belépett az öltözőbe, sugárzott belőle a magabiztosság, az elszántság, az önbizalom. Ezzel a megnyilvánulásával elhitette a keret tagjaival, hogy igenis van esély az Eb-re való kijutásra."

Nem a 19. vagy a 20. játékos szeretne lenni a válogatottban, aki néha beállhat csereként Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

Nikolics nem tagadja, azért kedvelte Dárdait, mert mindent megmondott a szemükbe, ő adta azt a lendületet a csapatnak, amit Storck továbbvitt. „Storck is sokat dolgozott a mentális részen, s ami még fontos volt, hogy amikor elemeztük az ellenfelet, akkor sosem azon volt a hangsúly, hogy milyen jó csapat ellen lépünk pályára, hanem azon, hogy melyek a mi erősségeink."

Nincs kizárva Kína és a Közel-Kelet sem

Azt mondta, eddig minden egyes igazolásánál jól döntött, akkor is, amikor Magyarországra jött, majd a Kaposvár után nem külföldre, hanem a Videotonhoz szerződött, és a Legiába igazolását sem bánta meg.

„Volt egy jó hangulatú beszélgetésem a vezetőséggel, s megegyeztünk, akkor távozom Varsóból, ha egy olyan ajánlat érkezik, amely nekik és nekem is megfelel. Eddig is én döntöttem el, hogy hol szeretnék játszani, most is így lesz."

Edzésen a Cannes melletti főhadiszálláson Fotó: Polyák Attila - Origo

Azt mondta, eddig csak Európában gondolkodott, de most megváltozott a helyzet.