Schweinsteiger köszönetet mond a franciáknak

Euro 2016 Semifinal Between Germany And France In Marseille Marseille Marseille 2016 France France 2016 Fan Fans MATCH FOOTBALL Soccer Euro 2016 EUROPEAN CHAMPIONSHIP TROPHY TOURNAMENT Champions Germany National Team 7 July 2016 7th July 2016 NurPhoto
Vágólapra másolva!
No, nem az elődöntős vereségért, hanem az egy hónapig tartó szíves vendéglátásért. A német csapatkapitány a nyílt levelében a tegnap esti meccsből a szerencsét hiányolta, ugyanakkor elismerte, hogy ellenfelük megérdemelten jutott a döntőbe.
Vágólapra másolva!

Az Európa-bajnokság elődöntőjében csütörtökön a franciáktól 2–0-s vereséget szenvedő német válogatott csapatkapitánya, Bastian Schweinsteiger már-már latinosan érzelmes nyílt levélben búcsúzott el a tornától. A szurkolóknak címzett levélben Schweini rendkívül sportszerűen nem hibáztat senkit, akit valóban számon lehetne kérni, viszont köszönetet mond mindenkinek, akinek illik.

„Ez egy igazi szégyen – indul a levél. – Nem tudtuk valóra váltani az álmunkat, nem jutottunk be a döntőbe, így aztán

– írja a középpályás a két évvel ezelőtti vb-győzelemre utalva.

Schweinsteiger egyetlen nagyon fontos dolgot kér számon a franciák elleni elődöntő után, ez pedig a szerencse hiánya.

Mindenkinek jár a gratula

„A vereség persze része a játéknak, de azért fájdalmas. Természetesen elismerjük ellenfelünk teljesítményét, és őszintén, tiszta szívből gratulálunk a döntőbe jutó francia válogatottnak.”

A Manchester United focistája ettől még büszke arra, amit elértek, főleg, hogy

végig a saját stílusuk szerint tudtak játszani,

illetve örömmel nyugtázta, hogy tovább fejlődött a csapat.

„Az utóbbi hét hétben tovább fejlődtünk, és az az egység, ami erőssé tett bennünket két éve Brazíliában, most is tetten érhető volt. Egy csapat vagyunk, „die Mannschaft”.

Bármerre is jártak

És persze a szurkolók, akik szokás szerint szép számmal kísérték el a válogatottat a szomszédba, nekik is jár a köszönet.

„Bármerre is jártunk, Lille-ben, Saint-Denis-ben, Párizsban, Bordeaux-ban vagy Marseille-ben, nektek köszönhetően mindig ott volt velünk egy tizenkettedik ember a pályán. A lelkesedésetek tisztán látható és hallható volt a stadionokban.”

Giroud éppen nem volt annyira jó, de azért neki is jár a taps Forrás: DPPI media/Alain Grosclaude

És hogy kinek kell még megköszönni a részvételt? Az udvarias vendég ki nem hagyná a sorból a házigazdát – és Schweinsteiger nagyon is udvarias vendég.

„Köszönjük Franciaországnak és a franciáknak. Kezdettől kedvesen fogadtak bennünket, jól és biztonságban éreztük magunkat.”

„A csapat nevében megemelem a kalapomat Franciaország előtt! Merci! Au revoir! Hamarosan találkozunk!” – zárja sorait a német kapitány, és az utolsó mondatból mi azért kiérzünk némi fenyegetést. Lesz még böjtje ennek a 2–0-nak.