Hat évvel fiatalabb Király Gábornál, mégis visszavonul

Csehország-Törökország euro 2016 foci eb GÓL 0:2
Czech Republic's goalkeeper Petr Cech reacts after conceding a goal during the Euro 2016 group D football match between Czech Republic and Turkey at Bollaert-Delelis stadium in Lens on June 21, 2016. / AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN
Vágólapra másolva!
Petr Cech bejelentette visszavonulását a franciaországi Európa-bajnokságon a csoportkörben búcsúzott cseh labdarúgó-válogatottól.
Vágólapra másolva!

A 34 éves kapus öt gólt kapott a címvédő spanyolok, a horvátok és a törökök elleni mérkőzéseken az Eb-n, amelyet a D csoport utolsó helyén zárt a cseh együttes.

„Ez egy tisztán labdarúgáson alapuló döntés. Ha meg akarom hosszabbítani a pályafutásomat, és a legmagasabb szinten játszani, amilyen hosszan csak lehet, akkor

– nyilatkozta Cech klubja, az Arsenal honlapjának.

Nem fog több gólt kapni a válogatottban Forrás: AFP/Philippe Huguen

„34 éves vagyok, a következő nemzetközi torna két év múlva lesz, ami a futballban nagyon sok idő. Az utolsó dolog lenne, amit megtennék, hogy belekezdek valamibe, aztán a felénél közlöm, hogy nem jó nekem a folytatás.”

Cech 2002 februárjában a magyar válogatott ellen mutatkozott be egy 2–0-ra megnyert barátságos mérkőzésen. A nemzeti csapatban 124 alkalommal lépett pályára az elmúlt években a fejvédőjéről is ismert kapuvédő, ezzel a számmal csúcstartó a cseh örökrangsorban.

Szavazzon!

Ön szerint Király Gábornak hogyan kellene döntenie?