A portugál hős szerint megérdemelték az Eb-győzelmet

Portugália-Franciaország eb döntő euro 2016 foci eb GÓL 1-0
PARIS, FRANCE - JULY 10: Eder of Portugal scores the opening goal during the UEFA EURO 2016 Final match between Portugal and France at Stade de France on July 10, 2016 in Paris, France. (Photo by Michael Regan/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Didier Deschamps nehezen találta a szavakat az elveszített finálé után, míg a meccs portugál hőse, Éder érthetően boldogan értékelt friss Európa-bajnokként.
Vágólapra másolva!

„Néha ilyen kevésen múlik, a véletlenen dőlnek el a dolgok. Megvoltak a lehetőségeink, de nem sikerült gólt szereznünk, Portugália pedig betalált – kezdte értékelését Didier Deschamps a finálé után. – Nagyon csalódott vagyok. Boldoggá akartuk tenni a francia népet, de kudarcot vallottunk.

ami ma este történt. Nem kell most mindent kidobni az ablakon, de ez az esély most sajnos elment. Az egész tornán éreztük az ország szeretetét, jó érzés volt, hogy együtt lélegeztek velünk az emberek. Együtt nyertünk, és most együtt vesztettünk” - mondta a francia szövetségi kapitány.

A franciák legszívesebben elbújnának Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Lars Baron

Éder érthetően sokkal feldobottabb hangulatban volt, ő először erőnléti edzőjének köszönte meg, majd az egész portugál népnek mondott köszönetet. „Nagyon köszönjük azt a támogatást, amit az egész torna alatt kaptunk a szurkolóinktól. Úgy gondolom, megérdemelten nyertük meg az Európa-bajnokságot, rengeteget dolgoztunk érte. Elképesztő siker ez számunkra.”

A hőst ünneplik a társak Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Mike Hewitt

Arra a kérdésre, hogy mit mondott neki Fernando Santos kapitány a beállítása előtt, azt válaszolta, „azt mondta, én fogom lőni a győztes gólt, és Ronaldo is ugyanezt mondta. Erőt adott nekem a bizalmuk, köszönöm, hogy bíztak bennem, és boldog vagyok, hogy góllal hálálhattam meg.”

„Olyan ez az egész, mint egy mozifilm. Nagyon köszönjük a portugál szurkolóknak, hogy hittek bennünk, nélkülük nem jutottunk volna el eddig” – nyilatkozta José Fonte.

Fonte és Giroud csatája Forrás: AFP/Philippe Lopez

A Southampton középső védője elmondta, hogy az egész csapat nagyon profi volt ezen az estén: „A 25. percben kivált Cristiano Ronaldo, nem volt könnyű, de megmutattuk, hogy mekkora hit van bennünk. Éder gólja fantasztikus volt.”

Renato Sanches az Eb-arany mellé odateheti a legjobb fiatal játékosnak járó díjat is. „Nagyon boldog vagyok, ez egy álom, számomra pedig igazi jutalom, hogy különdíjat nyertem” – mondta.

António Costa portugál miniszterelnök gratulált a franciáknak a rendezéshez, ahhoz, hogy ilyen terrorfenyegetettségben sikerült egy jó Eb-t rendezniük. „Ronaldo sérülése plusz adrenalint adott a játékosainknak, azt hiszem, megérdemeltük a győzelmet. A francia válogatott nagyszerűen játszott a torna során, de átélhették azt, amit 2004-ben mi, amikor hazai pályán elbuktuk a döntőt.”