Dárdai: A magyar-portugál meccs volt a fordulópont

Dárdai Pál magyar válogatott labdarúgó és edző
2016.05.08.
Dárdai Pál magyar válogatott labdarúgó és edző 2016.05.08.
Vágólapra másolva!
A portugálok a magyar válogatottól kapott három gól után átállították a védekezésüket, és a franciák ugyan 90 percig jobbak voltak nálunk, végül megérdemelték az Eb-aranyat - nyilatkozta az Eb-döntő másnapján a Hertha vezetőedzője, Dárdai Pál.
Vágólapra másolva!

"Kilencven percig lehet, hogy jobbak voltak a franciák, volt egy kapufájuk is, de a hosszabbításra elfáradtak ezek az erős, nagydarab manusok, a gyors lábú portugálok akkor már jobban játszottak" - mondta Dárdai Pál a Coca-Cola videobloggereinek a vasárnapi Eb-döntő után.

Fotó: Polyák Attila - Origo


A Hertha vezetőedzője elismerte, ha a meccs előtt megkérdezik, azt mondta volna, hogy nagyobb esélyük van a franciáknak, és most is tartja, hogy jobb csapatuk van, de a portugálok megérdemelték a győzelmet. Óriási dolog, hogy Ronaldo nélkül megcsinálták – tette hozzá.

Igazi csapatjátékos

Ronaldóról azt mondta, "öröm volt nézni, hogy mekkora csapatjátékos, ahogy a pálya szélén buzdította a csapatát". És a kiesése után taktikailag jól vizsgáztak a portugálok,

Dárdai szerint egyébként Ronaldo hibázott a sérülése előtt, "felkínálta magát": pont arra adott lehetőséget, amire készülhettek a franciák, hogy az elején odapakolnak egyet neki. Az esetet a volt magyar szövetségi kapitány szerint le kellett volna fújni, de nem volt sárga lapos szabálytalanság.

A portugálok szereplésében a magyarok elleni meccs volt a fordulópont, azután a három kapott gól után átállították a védekezésüket, sokkal fegyelmezettebbek lettek – mondta Dárdai Pál.

A cikk megjelenését a Coca-Cola támogatta.