Vágólapra másolva!
A női asztalitenisz-világranglista első öt helyezettje közül négy itt lesz a Budapesten október 9-én megrendezésre kerülő Magyarország-Kína mérkőzésen, amelyen a hazai szövetség elbúcsúztatja a válogatottól elköszönő kilencszeres Európa-bajnok Bátorfi Csillát.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) október 9-én 17.30 órától a Körcsarnokban nagyszabású gála keretében búcsúztatja el Bátorfi Csillát, aki szenzációs pályafutása során többek között kilenc Európa-bajnoki címet és négy világbajnoki bronzérmet szerzett, két alkalommal győzött az Európa Top 12 versenyen, s nem mellékesen a 2000-es olimpián Tóth Krisztinával negyedik helyen végzett a női párosok versenyében.

A MOATSZ tájékoztatása szerint eldőlt, hogy az október 5-7. között Magdeburgban zajló csapat Világkupáról a kínaiak majdnem a legerősebb összeállításukban érkeznek Budapestre. Csang Ji-ning, Kuo Jüe, Kuo Jan és Li Hsziao-hszia, azaz világranglista első, harmadik, negyedik és ötödik helyezettje is asztalhoz áll a Körcsarnokban. Csang Ji-ning 2003 januárja vezeti a világranglistát, nyolcszoros világbajnok, a 2005-ös vb egyéni aranyérmese. Idén a zágrábi vb-n az elődöntőben kikapott Kue Jüétől, aki végül megnyerte a vb-t, a döntőben Li Hsziao-hsziát verve. Kuo Jüe 18 évesen minden idők legfiatalabb egyéni világbajnoka lett, s egyben a vb legeredményesebb női játékosa, ugyanis vegyes párosban is győzött, női párosban pedig a dobogó második fokára állhatott Li Hsziao-hsziával. Kuo Jüe öt, Kuo Jan négy, Li Hsziao-hszia egy vb-arannyal rendelkezik. (A világranglista második helyén álló tizennégyszeres vb-aranyérmes Vang Nan nem jön el Budapestre.)

Az október 9-i találkozón az idei belgrádi Eb-n aranyérmet szerzett, Tóth Krisztina, Póta Georgina, Lovas Petra és Li Bin összeállítású magyar csapat kiegészül Bátorfi Csillával. A gálára a MOATSZ meghívását elfogadta Adham Sharara, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) kanadai elnöke is.

A Magyarország-Kína mérkőzést élőben közvetíti a Sport 1 csatorna, s az adást a tervek szerint átveszi a kínai közszolgálati televízió (CCTV) is. A Körcsarnokba a belépés ingyenes lesz, de a Magyar Asztalitenisz Szövetségnél jegyeket kell igényelni.