Vágólapra másolva!
A Németországból hazatért Ambrus Krisztinával, a tavalyi egyéni magyar bajnokkal erősödött a Postás SE női asztalitenisz-csapata.

A Soltvadkerten nevelkedett válogatott játékos elmondta: három évig játszott a Bundesligában, az utóbbi két idényt az első osztályban, de már hazahúzott a szíve, ezért folytatja pályafutását a Postásban, amely már tavaly is hívta.

"Ambrus Krisztina jelenleg a negyedik legjobb magyar női játékos, úgy érzem, vele nemcsak szakmailag, hanem emberileg is erősödtünk" - jelentette ki Rostás Gábor, a zuglói székhelyű klub elnöke.

Az idei célokról a sportvezető annyit mondott, hogy a megerősödött Postás a bajnokságban szeretné megvédeni elsőségét, a Klubcsapatok Szuperligájában pedig a harmadik-negyedik helyre várja az együttest, amely hétéves szünet után - pénteken Berlinben - a Bajnokok Ligájában is asztalhoz léphet.

"Csapatunkat a nyolcadik helyre rangsorolták, s mivel az ellenfeleknél összesen 14 kínai játékos fog szerepelni, a csoportmeccseken már egy-két győzelemnek is nagyon örülnénk" - fogalmazott az elnök, aki az idén 115 éves Postás többi szakosztályánál folyó munkáról is beszámolt. Rostás Gábor az asztaliteniszezők mellett még a női tornászokat emelte ki, akiknek a szakosztálya az országban a második legeredményesebb az utánpótlás korosztályokban.

Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is részt vett a sajtótájékoztatón, s dicsérte a Postás női tornászainál folyó munkát.

"A szakosztály három edzője bekerült a kiemelt státusú edzők közé, a klub a közelmúltban új szereket is kapott, így a versenyzők most nemzetközi körülmények között készülhetnek" - állapította meg Magyar Zoltán, aki hozzátette: a pár éve újjáéledt női tornaszakosztálynál jelenleg több száz gyerek sportol, s a serdülő bajnokságokat mindenhol a Postás versenyzői nyerik. Az elnök szerint a további MOB-támogatást az akadályozza, hogy továbbra is rendezetlen a klub Róna utcai sporttelepének tulajdonviszonya.

Rostás Gábor beszélt még arról is, hogy a Postás továbbra is a túléléséért küzd, s a Magyar Posta, az Antenna Hungária és a Magyar Telekom elleni bírósági eljárásban már a Kúria döntésére várnak. Az elnök szerint a létesítmény három cég általi finanszírozásának biztosítását valószínűleg nem tudják kiharcolni, ugyanakkor ki sem tudják őket tenni a Róna utcai ingatlanból. Rostás Gábor azt is megemlítette, hogy bár az ingatlan fenntartása évi 100-120 millió forintba kerül az egyesületnek, ő mégsem a szakosztályok leépítésében látja a megoldást. Beszámolt arról is, hogy a közelmúltban újraindították az egyelőre csak utánpótlás-neveléssel foglalkozó labdarúgó-szakosztályt, és a kerékpárosok szintén most kezdenek újra építkezni.