Vágólapra másolva!
Halálos gázolás miatt bíróság elé állt szerdán a gyilkossággal gyanúsított paralimpiai bajnok futó, Oscar Pistorius fivére.

Carl Pistorius egy 2008-ban történt halálos közúti baleset miatt került bíróság elé. Az ügyészség szerint a férfi nagyfokú gondatlansággal vezetett, amikor elütött egy motorkerékpáros nőt, aki később a kórházban belehalt sérüléseibe.

A per egy johannesburgi bíróságon zajlik. A SABC dél-afrikai állami tévétársaság azt kérte a törvényszéktől, hogy élőben vagy felvételről közvetíthesse a pert. Buks du Plessi bíró azonban ezt nem engedélyezte, úgy döntött, hogy újságírók jelen lehetnek ugyan, de fotóriporterek nem készíthetnek felvételt. A bíró szerint a Carl pere iránti közérdeklődés kizárólag a fivére ellen folyó eljárás iránti fokozott közérdeklődésből fakadt. Hozzátette, hogy Carl Pistorius "saját jogán nem híresség", majd a vádlotthoz fordulva elnézést kért tőle a kijelentéséért.

Testvére, Oscar Pistorius február 14-én, Valentin-napon a saját házában lőtte le a barátnőjét, Reeva Steenkampot, állítása szerint azért, mert azt hitte, hogy egy betörő. Szemtanúk szerint viharos volt a kapcsolatuk, a tragédia éjszakáján is veszekedést hallottak a házból. Pistorius szabadlábon védekezhet, a tárgyalása június negyedikén kezdődik.