Vágólapra másolva!
Dél-Afrikában nyerte idei első versenyét az olimpiai bajnok Pars Krisztián.

"Amikor a helybéliek azt mondják, hogy milyen hűvös lett, a hőmérő 26 fokot mutat" - idézte a Telekom Sporthír Szolgálat a kalapácsvető klasszist, aki Dél-Afrikában, a Potchefstroom-i egyetemi sportközpontban edzőtáborozik. "Az edzőtábort nem csupán meleg égövinek, hanem magaslatinak is nevezhetjük, mert a város 1317 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el."

Pars folyamatosan méri a dobásait. "Nagyon fontos meggyőződni arról, hogy éppen hol tartok, miben kell még fejlődnöm. Bár ennek az elvárásnak egy kemény edzőtábor kellős közepén, olykor alaposan elfáradva, cseppet sem könnyű megfelelni. Bizonyos teljesítmények viszont arra mutatnak, hogy előbbre tartok, mint tavaly február első felében.”

Ennek biztos jele Pars idei első eredménye, ígéretes, 77.84 méteres dobással nyerte meg a helyi sportközpontban rendezett versenyt. "Munkából, télen ritkán dobtam még ekkorát."

Az olimpiai bajnok hosszú éveken át panaszkodott a lerakodások és a kisebb kopások okozta vállfájdalmaira, amelyek miatt sokszor le kellett mondania az erősítő gyakorlatokról. Ennek tavaly ősz óta vége. „Október 31-én a tatai Kastélypark Klinikán Dr. Balog Péter végezte el a régóta esedékes műtétet, és az óta teljesen tünetmentes vagyok. Ezt az alkalmat is megragadva szeretnék köszönetet mondani neki, végre teljes értékű munkát tudok végezni. Most már tényleg csak rajtam múlik, hogy mikor tudom az egyéni csúcsomat újra megjavítani."

Pars idén az Európa Bajnokságra készül, Zürichben szeretné megvédeni a londoni olimpia évében megszerzett címét.