Vágólapra másolva!
Boldogan nyilatkozott a válogatottba való visszatéréséről Kovács Antal, aki a cselgáncs Szaszaki Kicsiszaburo-kupa két fordulója között még egy bemutatót is vállalt.

Az olimpiai és világbajnok paksi sztár Burányi Flórával, az athéni paralimpián bronzérmes vak dzsúdóssal tartott rövid előadást. Az este egyik legszebb pillanata volt, ahogy a 100 kg-os óriás megadóan lekopogta három fejjel kisebb ellenfele egy-egy "kőkemény" leszorítását.

"Nagyszerű érzés ismét együtt lenni a srácokkal, még akkor is ezt mondanám, ha kikaptam volna. Akinori ellen alighanem a kondíció és a földtechnikai rutinom segített, szerencsére sikerült befognom a karját, és onnan már nem volt visszaút" - mondta "Atom Anti".

A térdsérülése és emlékezetes ceglédi megkéselése után lábadozó, kétszeres vb-bronzérmes Ungvári Miklós (66 kg) ugyancsak szokásos derűjével beszélt:

"Még nem vagyok százszázalékos állapotban, de év végén már elutazom a Japánban sorra kerülő edzőtáborba. Folyamatosan járok kezelésre a Sportkórházba, ahol próbálják eltüntetni a combomon lévő heget, a térdem pedig már egy kis pihenéstől is meggyógyult."

A riói vb-bronzával már szintén olimpiai kvótás Mészáros Anett (70) a jövőről beszélt: "Idén még az U23-as Eb és a japán túra vár rám, jövőre pedig két-három Világkupa-versenyen és az Eb-n indulok el. Nagyon várom az olimpiát!"

A 2007-es év legjobbja, a vb-harmadik és kontinenselső Hadfi Dániel (100) is a készülést ecsetelte: "A héten kezdtük meg az alapozást, sokat súlyzózom és futok, ma is jártam a Margitszigeten. Teljesen le vagyok merevedve, ezért jobb, hogy nem vállaltam a mai részvételt."