Vágólapra másolva!
Az Európai Kajak-kenu Szövetség (ECA) tájékoztatása szerint a június 28. és július 1. között a spanyolországi Pontevedrában sorra kerülő kontinensviadal szervezői - szerződésben vállalt kötelezettségük ellenére - nem tudják garantálni a nemzetközi televíziós jelet. Így a Magyar Televízió, amelynek műsorában szerepelt az Eb, kép hiányában, önhibáján kívüli okból nem tudja közvetítetni az eseményt.

"Sportszerető nézőinkre tekintettel nagyon sajnáljuk, szakmai szempontból pedig egyszerűen nem értjük, hogyan alakulhatott ki ez a vis maior a XXI. században. Az általános nemzetközi gyakorlat az, hogy az európai és a nemzetközi szövetségek csak akkor nyerhetik el egy világverseny rendezési jogát, ha a pályázatukhoz mellékelik egy nemzetközi jelet biztosító tévétársaság szándéknyilatkozatát. Amikor Magyarország egy ilyen versenyt rendez, mi évekkel előre garantáljuk a televíziós jel előállítását" - kommentálta a hírt az MTV sportfőszerkesztője.

Schulek Csaba hozzátette, hogy a Magyar Televízió nézőit a Telesportban fogják kárpótolni az élő beszámolók helyett készített hírösszefoglalókkal.

A Magyar Rádió (MR) Kossuth adója egyenesben számol be a döntőkről