Vágólapra másolva!

Kajak-Eb: csupán Molnár nem jutott döntőbe 500-on

A kajak egyesek között szereplő Molnár Péternek nem sikerült beverekednie magát a döntőbe 500 m-en a brandenburgi kajak-kenu Európa-bajnokságon, s ez azt jelenti, hogy a hét számból hatban lesz magyar hajó a táv vasárnap délutáni fináléiban.

A küldöttségből a Tiszaújváros 23 éves lapátforgatója volt az egyetlen, akinek délelőtt is vízre kellett szállnia, számában a sok nevező miatt nem is lehetett egyből a legjobb kilenc közé kerülni.

A továbbjutáshoz az első háromban kellett volna végeznie, s bár derekasan küzdött, csak negyedik lett, így - csakúgy, mint tavaly Milánóban - lecsúszott az A döntőről.

A többi hajó már a csütörtöki előfutamból kvalifikálta magát a fináléba: Kovács Katalin (K-1), Vajda Attila (C-1), a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor (K-2) duó és a Csipes Tamara, Medveczky Erika, Janics Natasa, Benedek Dalma összeállítású női kajaknégyes futamgyőzelemmel, a Szabó Gabriella, Kozák Danuta (K-2), valamint a Széles Gábor, Varga Dávid (C-2) kettős pedig egyaránt második hellyel jutott egyenes ágon tovább.

Az 500 m-es döntőkre 12.50-től kerül sor.