Vágólapra másolva!
2009-ben 75 aranyérmet nyertek a kajak-kenu válogatott tagjai a különböző világversenyeken, a szövetség megválasztotta az esztendő legjobbjait.

Az év férfi sportolója: Vajda Attila

Az olimpiai bajnok kenus két aranyérmet nyert a szegedi Világkupán, aranyérmes lett 1000 méteren az Európa-bajnokságon, a világbajnokságon pedig a legjobb eredménye egy ezüstérem a váltóban.

Az év női sportolója: Kovács Katalin

Négy világbajnoki és három Európa-bajnoki aranyéremmel bővítette 2009-ben az éremgyűjteményét. Kovács Katalin immár 27-szeres világbajnok, ezzel beérte a ranglistán a csúcstartó német Birgit Fischert.

Az év felfedezettje: Csipes Tamara

Prima Primissima-díjat vehetett át nemrég a Magyar Sport Junior kategóriában. A 20 éves kajakos két ezüstérmet nyert a felnőtt Európa-bajnokságon.

Az év csapata: a női négyes

A Kozák Danuta, Kovács Katalin, Janics Natasa, Benedek Dalma összeállítású négyes 2006. után először tudott nyerni világversenyen az 500 méteres olimpiai távon. Mindössze négy ezredmásodperccel verték meg az örök rivális német csapatot.

Az év edzője: Csipes Ferenc

Az év sportolói közül Csipes Ferenc segíti Kovács Katalin és Csipes Tamara munkáját, és ő irányította a női négyes felkészülését is, így nem férhet hozzá kétség, hogy ő 2009-ben az év edzője.

Az év kapitánya: Storcz Botond

A háromszoros olimpiai bajnok kajakosnak ez volt az első szezonja felnőtt kapitányként. A válogatott 12 érmet nyert a világbajnokságon, 17-et az Európa-bajnokságon.