Vágólapra másolva!
Bár a 2011-es versenyszezon csak néhány hete ért véget a szingapúri maratoni vébével, Vajda Attila, az EDF Démász-Szeged VE olimpiai és kétszeres világbajnok kenusa csütörtökön elkezdte a felkészülést a 2012-es londoni olimpiára.

"Mostantól csak London és az ötkarikás játékok lebegnek a szemem előtt. A harmadik olimpiámra készülök, így már több dolog is rutinszerűen zajlik majd az előttünk álló időszakban. Tudom, hogy sok mindent félre kell tennem ahhoz, hogy ismét sikeres legyek, éppen ezért is várom már az edzőtáborokat. A télen Tatán töltünk el egy kéthetes időszakot, majd 2012-ben Portugáliában kétszer négyhetes edzőtáborban veszek részt edzőmmel, Vécsi Viktorral" - mondta sajtótájékoztatóján Peking egyetlen egyéni magyar aranyérmese.

Kiderült az is, hogy a kajak-kenu szövetség szerdán jóváhagyta a válogatási időpontokat: május közepén, Szegeden rendezik az első olimpiai válogatót, majd a duisburgi Világkupán és a júniusi, újabb szegedi válogatón alakul ki a londoni csapat összetétele. A júliusi, zágrábi Európa-bajnokságra már szinte a végleges ötkarikás csapat utazhat majd.

"Attilának annyiban könnyebb a helyzete, mint néhány társának, hogy olimpiai címvédőként ha megnyeri az első válogatót, akkor már biztosan ő képviseli hazánkat C-1 1000 méteren" - mondta Petrovics Kálmán klubigazgató, korábbi világbajnok. "Vécsi Viktor csapatában Attila három másik kenussal, Fürdök Gáborral, Horváth Gáborral és Makai Tiborral dolgozik majd Szegeden, ehhez egyesületünk minden szakmai segítséget megad. Az EDF Démász-Szeged VE a harmadik olimpiára készülhet úgy, hogy aranyesélyes versenyző képviselheti, és vállaltuk, hogy szállítjuk is a tőlünk elvárható eredményeket" - tette hozzá.

Vécsi Viktor, Vajda trénere elmondta: már körvonalazódik a nyárig tartó edzésterv, amelybe sok újdonságot nem csempésznek, a már kitaposott úton haladnak majd végig.

"Persze lesz idő egy kis pihenésre is, de a július 27-én rajtoló ötkarikás játékokig most már folyamatos munkát végzünk" - fogalmazott a szakember.