Storcz a realitások talaján maradna

Vajda Attila, kajak-kenu
Brandenburg, 2014. július 13. Vajda Attila a kenu egyesek 5000 méteres versenyének döntőjében a németországi Brandenburgban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon 2014. július 13-án. Az eredetileg ezüstérmes versenyzőt utólag kizárták, mert a versenybíróság megítélése szerint kihagyott egy bóját. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Júliusban a brandenburgi felnőtt Európa-bajnokságon, illetve az ifjúsági és U23-as világbajnokságon is halmozta az érmeket a magyar kajak-kenu válogatott, ezért Storcz Botond vezetőedző úgy véli, hogy lehet és kell is nagyot álmodni a moszkvai világbajnokság előtt.

"Lehet, és kell is nagyot álmodni a moszkvai világbajnokságra, hiszen nagyszerűen alakult eddig ez a szezon. A vébéig vezető utunk látványos sikerekkel van kikövezve: a brandenburgi Európa-bajnokságról tizenhárom érmet hoztunk haza, míg Szegeden, az utánpótlás világbajnokságon tizenöt érmet lapátoltak össze a versenyzők, és ezek az eredmények jóval túlszárnyalták a várakozásainkat" - idézte a Kajakkenusport.hu Storcz Botond vezetőedzőt. "Bár ezek a számok, ahogyan a tavalyi duisburgi világbajnokság tizenhét érme is, kiugró teljesítményekről tanúskodnak, a lehetőség Moszkvában is adott a jó szereplésre. Lehet nagyot álmodni, mert csapatunk képes megvalósítani ezeket az álmokat, ám én úgy érzem, az esélylatolgatást illetően maradjunk a realitások talaján. Vagyis ismét azt mondom, tíz érem esetén már jól teljesít a magyar válogatott."

Vajda Attila megvédheti címét Forrás: MTI/Kovács Tamás

Storcz elmondta, nehéz lesz az augusztus 6-10-e közötti vébén megismételni a brandenburgi Eb eredményét, ott női kajakban mind a négy olimpiai számban magyar siker született.

"Férfi kenuban tavaly két olimpiai számban nyertünk aranyérmet, és versenyzőink, a Vasbányai Henrik, Mike Róbert páros, valamint Vajda Attila képes lehet a címvédésre. Kétszáz méteren pedig örülnék neki, ha újra lenne döntős egységünk. Férfi kajakban volt hiányérzetünk az Európa-bajnokságon, hiszen érem nélkül maradtunk, igaz, a válogatott tagjai nem a megszokott számaikban rajtoltak. Most azonban itt lesz Dombvári Bence, Dudás Miklós és az olimpiai ezüstérmes férfi csapathajó is a négyesben száll vízre, így reményeim szerint a férfi szakág sem marad érem nélkül."