Magyar címvédőkkel indul a kajak-kenu vb

Takács Kincső és Lakatos Zsanett
Takács Kincső és Lakatos Zsanett címvédőként állhat rajthoz
Vágólapra másolva!
A szervezők tájékoztatása alapján a paraversenyzőkkel együtt 101 ország mintegy 1700 sportolója nevezett a kajak-kenu világbajnokságra, amelynek küzdelmei a parafutamokkal már szerdán megkezdődtek Milánóban, és két magyar bronzéremmel indult a verseny. 

Van olyan nemzet, amely csak egy versenyzőt nevezett, az egyik legnépesebb küldöttség pedig - hagyományosan - a magyaroké, akik 51 fős csapattal vannak jelen, de az oroszok és a házigazda olaszok létszáma is megközelíti a félszázat.

Az olimpiai kvalifikációs regattát a Milánó külterületén található Idroscalo szabadidőparkban rendezik, a létesítmény legvonzóbb attrakciójának számító mesterséges tavat 1927 és 1930 között építették, eredetileg hidroplán-leszállópályaként működött.

Takács Kincső (b) és Lakatos Zsanett címvédőként állhat rajthoz Forrás: MTI/Kovács Tamás


A park teljes területe 1,6 millió négyzetmétert ölel fel, ennek ötven százaléka zöldövezet, a másik fele pedig maga a 2600 méter hosszú és 250-400 méter széles tó, amelynek mélysége - ideális esetben - 4 méter. A helyszín nem ismeretlen a kajak-kenus elit számára, 1999-ben világbajnokságot, 2001-ben és 2008-ban pedig Eb-t rendeztek itt.

Az épek versenyei csütörtökön reggel rajtolnak el a vb-n, a magyarok közül elsőként - 8.30-tól - Takács Kincső és Lakatos Zsanett címvédő duója száll vízre a kenu párosok 500 méteres előfutamában.