Vágólapra másolva!
Csipes Tamara nem utazott ki a duisburgi kajak-kenu világkupára, így a női K-1 500 méter másik magyar indulója, Kozák Danuta számára szabaddá vált az út az olimpiai csapatba kerülés felé.

A múlt heti, szegedi válogatóversenyen Kozák nyerte a számot Csipes előtt, és a válogatási elvek szerint a pénteken kezdődő németországi vk ebben a számban a második válogatónak számít.

Csipes elengedi az egyest

"Csipes Tamara végül úgy döntött, hogy ezt a számot elengedi, és készül tovább a júniusi otthoni válogatóra, amelyen párosban és négyesben próbál majd bekerülni az olimpiai indulók közé" - mondta az MTI-nek Storcz Botond, a válogatott vezetőedzője.

Csipes Tamara nem akar két szék között a pad alá esni Forrás: AFP


"Az első válogató után megbeszéltük Kárász Annával, hogy a folytatásban együtt próbálkozunk" - idézi a magyar szövetség honlapja az ötszörös világbajnok Csipes Tamarát, aki a múlt heti válogatón még Kovács Katalinnal ment párost.

Két szék között a pad alá

"Sokat gondolkoztam azon, hogy mit kellene tennem, de azt hiszem, jó döntést hoztam azzal, hogy kihagyom a világkupát, és ezt az időt is edzésre szánva felkészülök a második válogatóra" - idézi a honlap Csipes Tamarát. Mint elmondta, Kozák Danuta biztosan nyeri az egyest, így ő a négyes tagjává is válik. A maradék három helyért "jó páran versenyfutásban vagyunk, és a kvótaszámok miatt a győztes páros szintén ott lesz a négyesben.

Nem akarok úgymond két szék közül a pad alá esni és megint lemaradni egy olimpiáról,

nem akarok ismét a második sor lenni, ezért én most elsősorban a párosra koncentrálok" - indokolta döntését Csipes Tamara.

Öt kvótájuk van a nőknek

A honvédos kajakos lépése egyben azt is jelenti, hogy ha a szám londoni bajnoka, Kozák Danuta teljesíti a versenyét Duisburgban, bekerül a riói magyar csapatba. A női kajak szakágban öt kvótája van a magyaroknak Rióra.

Kozák előtt szabad az út az olimpiára Forrás: AFP


A hétvégi vk két másik számban, női K-1 200 méteren (Douchev-Janics Natasa, Lucz Dóra) és férfi C-2 1000 méteren (Vasbányai Henrik, Mike Róbert; Fekete Ádám, Petkó András) is olimpiai válogató a magyar indulók számára.


A vk programja:

péntek:
előfutamok 8.30
középfutamok 14.00

szombat:

előfutamok 8.40
középfutamok 9.55
döntők 12.30
előfutamok 15.00
középfutamok 17.10

vasárnap:

döntők 10.30