Még titkolják a lebukott kajakos nevét

Tiszeker Ágnes; Storcz Botond Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS KAPCSOLATOKHOZ  KÖTŐDŐ kézfogás olimpiai felkészülés sajtótájékoztató SZEMÉLY szövetségi kapitány
Budapest, 2012. július 13. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője (j) átadja a bizonyítványt Storcz Botondnak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kapitányának, hogy a sportolók elvégezték a doppingfelkészítést. A londoni ötkarikás játékok előtti szűrőprogram keretében mind a 158 magyar indulót többször is kontrollnak vetették alá, minimum három alkalommal. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem beszélünk doppingvétségről, a sportoló kérheti a B próba elvégzését, és ha az igazolja az A minta eredményét, akkor lehet nyilvánosságra hozni a vétkes sportoló nevét - mondta Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője az M1 aktuális csatornán szerdán reggel, miután kedden kiderült, hogy kajak-kenuban egy versenyző mintája pozitív lett.
Vágólapra másolva!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) közleményben tudatta, hogy a második olimpiai válogatón elvégzett tesztek közül az egyik pozitív eredményt hozott. Az MKKSZ jelezte, hogy azonnali hatállyal felvette a kapcsolatot a versenyzővel, aki nem járult hozzá nevének nyilvánosságra hozatalához. Az MKKSZ a doppingeljárás hivatalos elindításáig további nyilatkozatot nem kíván tenni.

Tiszeker Ágnes a televíziós interjúban beszélt a Rio de Janeiró-i doppinglabor működési engedélyének felfüggesztéséről is. Ahogy fogalmazott: a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA), nagyon helyesen, folyamatosan ellenőriz, és ha megbízhatatlannak ítél egy labort, azt felfüggeszti.

Storcz Botond és Tiszeker Ágnes - van dolguk egymással az utóbbi időben Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Ez történt most Rióban is. Ezzel együtt szerintem vissza fogja kapni a működési engedélyt, mert óriási költséggel járna, ha az olimpia alatt a mintákat Európába vagy Montréalba kellene szállítani elemzésre" - mondta a MACS vezetője. Emlékeztetett: ugyan a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság alatt is Lausanne-ba szállították a mintákat, mert akkor is fel volt függesztve a riói labor működése, ebben az esetben ez szerinte nehezen lenne kivitelezhető, mert közel 7000 mintát kell 24, illetve 48 órán belül kiértékelni. Úgy gondolja, hogy európai laborokból megerősítik a riói szakembergárdát, így az ottani labor visszakapja az akkreditációját az augusztusi ötkarikás játékok kezdetéig.

Az Origo és a Ripost ugyanakkor úgy értesült, hogy a kokainbotrányból visszatért Dombvári Bence lehet az, aki ismét lebukott.