Vágólapra másolva!
Tagadja Alberto Contador, a Tour de France kerékpáros körverseny idei győztese, hogy köze lenne bármiféle doppingoláshoz. 

A bringás a spanyol sportminiszter Jaime Lissavetzkyvel és csapatának, a Discovery Channelnek az igazgatójával, Johan Bruyneellel tartott sajtótájékoztatót, ahol határozottan kijelentette: ő mindig is tisztán versenyzett, és neve csak véletlenül került fel a spanyolországi doppinglistára.

"Egyértelműen a doppingellenes harcot támogatom! Mint a Tour de France-nak, a világ legjelentősebb versenyének 2007-es győztese, becsületesen és kemény munkával diadalmaskodtam. Mindenkit megkérek, higgyen nekem és a kerékpárosportban" - fogalmazott a 24 éves tehetség. "Mindig és mindenhol elérhető voltam és vagyok az ellenőröknek, adtam DNS-mintát és valamennyi kérdésre válaszolni fogok."

Contador azok után lett a doppingbotrányoktól beárnyékolt Tour győztese, hogy Michael Rasmussent csapata, a Rabobank visszaléptette. A dán kerekes több alkalommal is hazudott, hogy így kerülje el a véletlenszerű teszteket.