Vágólapra másolva!
A Paramount stúdió és J.J. Abrams rendező-producer összefogásában film készül Lance Armstrongról, a kerékpársport egykor legsikeresebb alakjáról, aki a napokban bevallotta, hogy karrierje során majdnem végig doppingolt.

A sportolót korábban megfosztották Tour de France-győzelmeitől, illetve a más versenyeken elért eredményeitől is. Pályafutása alatt és sokáig még utána is Armstrong határozottan állította, hogy nem élt teljesítményfokozó szerekkel, az Oprah Winfreynek adott kétrészes interjújában azonban már "kitálalt", bevallotta, hogy EPO-val, vérdoppinggal és további más eszközökkel, szerekkel élt.

A doppingbotrányról szóló film a The New York Times újságírójának, Juliet Macurnak a Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong című könyvén fog alapulni - jelentette a The Hollywood Reporter című filmes szaklap. Macur szoros figyelemmel kísérte Armstrong pályafutását a sportoló rákkal folytatott küzdelmétől a Tour de France-on aratott hét győzelméig és végül pedig a bukásáig. Az újságíró könyve júniusban jelenik meg az Egyesült Államokban a HarperCollins kiadó gondozásában.

Már tavaly is szóba került, hogy film készüljön Lance Armstrongról, akire hosszú ideje vetült már a doppingolás árnyéka. A kerékpáros egykori csapattársa, Tyler Hamilton életrajza alapján tervbe vett alkotásból azonban nem lett semmi.