Contador meg is halhatott volna a Tour-on

Alberto Contador
"Sokkal komolyabb baj is történhetett volna"
Vágólapra másolva!
Alberto Contador a BBC-nek adott évértékelő nyilatkozatában azt mondta, nem bánja, hogy a bukása miatt kiesett az idei Tour de France-ról, mert ennél sokkal rosszabbul is járhatott volna, örül, hogy egyáltalán életben van.  

A spanyol sztár a verseny 10. szakaszán bukott, és bár az esést követően még 20 kilométert tekert, végül feladta a küzdelmet.

"Nagyjából 77 km/h-val száguldottam, amikor a bukás történt. Óriási mázlim volt. Ha arra gondolok, hogy mindössze a sípcsontom tört el, szerencsésnek kell éreznem magam. Sokkal komolyabb baj is történhetett volna ennél a tempónál. Lehet, hogy a Tourt elvesztettem, de legalább az életemet nem" - elevenítette fel a 2014-es körversenyt Contador.

Alberto Contador bukása a 2014-es Touron Forrás: AFP


A versenyző azt is elmondta, miben hibázott.

"Egy csomó ember össze-vissza beszélt a bukásommal kapcsolatban, de amit elmondtak, az marhaság. Egyetlen dolgot kell megjegyezni a történtekkel kapcsolatban: ha meg akarod nyerni a Tourt, akkor minden nyeregben töltött másodpercben koncentrálnod kell. Ha nem így teszel, elvesztél".

"Sokkal komolyabb baj is történhetett volna" Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

Contadorban nem maradt félelemérzet, már a jövő évi Tourra készül.

"A sportág szempontjából fontos, hogy a legjobbak időről időre összemérjék az erejüket. Alig várom, hogy jövőre megküzhessek Vincenzo Nibalival, Nairo Quintanával és Chris Froome-mal. Szerintem ő lesz a legnagyobb ellenfelem, mert 2013-ban is ő volt a legjobb a hegyen, és jövőre is így lesz majd" - jósolt a spanyol világsztár.