Vágólapra másolva!
Lemondott Fehér Tamás, a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) elnöke. A hétfői bejelentés szerint október 31-ével válik meg posztjától, amelyre három évvel ezelőtt választotta meg az MSSZ közgyűlése.

"2005 végén indultunk neki egy olyan menetelésnek, melyet sokan a várt 'gratulálok' helyett az 'őszinte részvétem' nem kevés szkepticizmust sugalló kommentárral kísértek. Talán nem minden ok nélkül..." - mondta az MTI-nek a távozás okáról a leköszönő sportvezető.

"Az athéni doppingvétségek, az azokat követő sajtóbotrányok, hirtelen jött belső bajaink, a befagyasztott, ugyanakkor üres bankszámla, a sportágunk feletti 'lélekharang' megkongatása, a magyar sport palettájáról való 'majdhogynem' leírásunk, mind azt sugallta, itt a vége a magyar sport egyik legeredményesebb sportágának. Az elmúlt három év alatt azonban, tán mert nem dolgoztunk rosszul és végigvittük, amit vállaltunk, megmaradt, talpra állt a magyar súlyemelés. Amit meghatároztunk magunk számára, mint elérendő cél, azt több-kevesebb sikerrel, de megvalósítottuk. Lemondásom oka roppant egyszerű és prózai. Egy olyan rendkívüli és megismételhetetlen feladat, egy több, mint teljes embert kívánó munka áll a háttérben, amelyet egy 'született' elnök biztosan vissza tudott volna utasítani, de egy edzőből "gyúrt" elnök semmiképp sem."