Vágólapra másolva!
Sérülése után csak a hét végén kezdhette el a versenyszezont Sebestyén Júlia, és Európa-bajnok műkorcsolyázónőnk igazán jól nyitott, megnyerte a zágrábi Golden Spin elnevezésű nemzetközi versenyt.

A hagyományos, idén 41. alkalommal kiírt Golden Spint Zágrábban ugyanabban a Dom Sportova sportcsarnokban zajlik, ahol még az év elején az Európa-bajnokságot is rendezték.

A 2004-es kontinensbajnok Sebestyén Júlia az idei Eb-n a negyedik helyen zárt, hajszállal lemaradva a dobogóról, most viszont nagy fölénnyel győzött a horvát nemzetközi versenyen. Már a pénteki rövid programban is ő kapta a legmagasabb pontszámot, s szombaton a szabadkorcsolyázásban ugyancsak ő bizonyult a legjobbnak.

Sebestyén Júlia 146,78 ponttal győzött, megelőzve a brit Jenna McCorkellt (134,98) és a svéd Joshi Helgessont (134,02). A húszfős mezőny másik magyar indulója, Hadford Katherina 102,97 ponttal a 11. helyen zárt.

"A nyáron sokat bajlódtam a jobb lábammal, az orvosok először ínhüvelygyulladást állapítottak meg, aztán kiderült, hogy az ugróízületem is begyulladt. A kínai Grand Prix-n nem is tudtam elindulni, így most nagyon örülök, hogy mindössze két-három hét felkészülés után sikerült győznöm Zágrábban. A rövid programomban a dupla Axelt sajnos elrontottam, viszont a tripla Lutz, dupla toe-loop kombináció és a tripla flip is szép volt, és mindenki dicsérte a programomat. A kűrben az elején nagyon jól ment, a tripla Lutz, dupla toe-loop, dupla Rittberger, majd a tripla flip, dupla toe-loop kombi, és a tripla Lutz másodszorra is megvolt. Bevallom, a közepén kicsit elfáradtam, mert a kondíciómon még érzem a kihagyást, de a végén a dupla Axel most szépen sikerült. Az elutazás előtt Náray Tamás divattervezőtől megkaptam az új kűrruháimat, ezek is sikert arattak. Vasárnap még fellépek a gálán, este azonban már jövök haza. Hétfőn és kedden edzem, szerdán pedig utazom Moszkvába, az Orosz-kupa Grand Prix-versenyre" - nyilatkozta Sebestyén Júlia.