Vágólapra másolva!
A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim duó a 23 induló között a 13. helyen zárta a jégtáncosok versenyét a vancouveri téli olimpián. Az aranyérmet a tavalyelőtt vb-ezüstérmes, 2009-ben pedig vb-3. kanadai Tessa Virtue, Scott Moir kettős szerezte meg.

A magyar páros - amely Zavozin utolsó pillanatokban történt honosítása után először szerepelt együtt olimpián - a közép-európai idő szerint kedd hajnalban rendezett kűr során 84,11 pontot kapott lendületes és szinte hibátlanul előadott produkciójára, ez a szabadkorcsolyázásban is a 13. helyet érte. Összesítésben így 167,23 pontot gyűjtöttek és egy pozíciót előreléptek az original utáni álláshoz képest.

Az élcsoport nem változott a kűr során: az élen álló fiatal kanadai duó (Virtue mindössze 20, Moir pedig 22 éves) a hazai közönség legnagyobb örömére káprázatos gyakorlattal rukkolt elő, s ezzel még növelte is előnyét a rivális amerikai Meryl Davis, Charlie White kettőssel szemben.

Harmadikként a világ- és Európa-bajnok orosz Okszana Domnyina, Makszim Sabalin páros zárt. Azzal, hogy Kanadában marad az aranyérem, 34 éves európai uralom szakadt meg jégtáncban.

eredmény, jégtánc:
1. Tessa Virtue, Scott Moir (Kanada) 221,57 pont
2. Meryl Davis, Charlie White (Egyesült Államok) 215,74
3. Okszana Domnyina, Makszim Sabalin (Oroszország) 207,64
...13. HOFFMANN NÓRA, ZAVOZIN MAXIM 167,23