Vágólapra másolva!
Kétórásra tervezik a vancouveri téli olimpia záróünnepélyét, amelyen a magyar zászlót a csapatból legjobban szerepelt versenyző, Huszár Erika viszi majd. A rövid pályás gyorskorcsolyázó a négy évvel ezelőtti ötkarikás játékok negyedik helye után mostani, szintén 1500 méteren kiharcolt hatodik helyezésével ismét pontot szerzett, és az ötödikként végzett váltónak is tagja volt.

"Négy éve Torinóban, a záróünnepélyen is én vittem a zászlót. Természetesen nagyon örülök és rendkívüli megtiszteltetésnek érzem az újabb felkérést" - idézte Huszár Erikát a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja a vasárnapi helyszíni beszámolóban.

"Megvallom, nagyon elfáradtunk. Hosszú volt ez a két hét, hiszen úgyszólván az első napoktól kezdve csaknem az utolsóig versenyben voltunk. A remélt gyengébb rajt, a többszöri kizárás után kicsit idegeskedtünk. De azután sikerült helyezést szereznem, de a váltó nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. De szerencsére javítottunk, és valamennyien boldogok és büszkék vagyunk, hogy a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázó sport megőrizte helyét Európa legjobbjai között."

Ami a helyi idő szerint 17.30 órakor - magyar idő szerint hétfő hajnali 2.30-kor - a BC Place-stadionban kezdődő záróünnepélyt illeti, a résztvevők a hagyományoknak megfelelően kart karba öltve, együtt, az olimpiai eszmét jelképezve békében, barátságban, csoportosan vonulnak fel.

A hivatalos szónoklatokat koncert előzi meg, az oroszországi Szocsi is röviden bemutatkozik, majd a 2014-es olimpiai város polgármestere és a szervezőbizottság elnöke átveszi az olimpiai zászlót.