Vágólapra másolva!

Elégedett a csapatvezető a magyarok vancouveri szereplésével

Molnár Zoltán csapatvezető szerint a magyar válogatott a várt eredményt hozta a közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban véget ért vancouveri téli olimpián.

"Elégedettek lehetünk. A csapat a várakozásnak megfelelően szerepelt. Azt a célt tűztük ki, hogy pontot szerezzünk ismét, ami 26 év után Torinóban sikerült" - idézte a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja Molnár Zoltánt.

A szervezet főtitkára a részletekre térve hozzátette: a rövid pályás gyorskorcsolyázók a hallatlanul megerősödött mezőnyben is kiválóan szerepeltek. Huszár Erika a legjobb európai volt, s különösen értékes a női váltó helyezése.

Műkorcsolyázásban a Hoffmann, Zavozin kettős örvendetes közönségsikert aratott. Sebestyén Júlia búcsúja nem úgy sikerült ahogy szerette volna, de negyedik olimpiai részvétele így is komoly nemzetközi elismerést váltott ki. A sízők megtették a magukét, becsülettel helyt álltak. Mind a hat résztvevő értékelhető eredményt ért el, ami a felkészülési lehetőségeikhez képest elismerést érdemel, s Berecz Anna egyik 27. helyezése mindennél többet mond.

Molnár Zoltán beszélt arról is, hogy bár a tizenhat magyar versenyző két olimpiai faluban, Vancouverben és Whistlerben kapott elhelyezést, igazi csapatot alkotott.

"A döntő többségben fiatal versenyzők nagyon jó hangulatban, barátságban, igazi szolidaritásban, becsülettel küzdöttek, doppingmentes felkészülés után tisztán álltak rajthoz. Ahogyan vállalták, életük legjobb formájában versenyeztek. Hazánk kiváló követei voltak, s a Kanadában élő mintegy 85 000 magyar vancouveri képviselőivel történt találkozások alkalmával erősítették a magyarok együvé tartozását" - tette hozzá.

A küldöttség tagjai a záróünnepély után alig néhány órát alhatnak. Járatuk ugyan helyi idő szerint csak nyolc órakor indul, de a szervezőbizottság figyelmeztető közlése szerint legalább három-négy órával korábban kint kell lenni a repülőtéren, a csapatok döntő többsége ugyanis ekkor indul haza. A magyarok a tervek szerint Bécsből autóbusszal kedden délben, 11 és 12 óra között érkeznek a SYMA-csarnok mellé.