Vágólapra másolva!
Következő sportpályafutásán dolgozik Ilhan Mansiz, a 2002-es labdarúgó-világbajnokságon bronzérmet szerzett török válogatott támadója: szlovák párjával, Olga Bestandigovával a 2014-es szocsi téli olimpián vennének részt páros műkorcsolyában.

A 35 éves futballista két évvel ezelőtt egy török televíziós show-műsorban ismerte meg barátnőjét, aki a 2002-es olimpián már szerepelt.

"Az álmom az, hogy két éven belül a hazai bajnokságot megnyerjük, s kis szerencsével az ötkarikás játékokon is rajthoz állhatunk" - mondta Mansiz, aki a 2002-es futball-világbajnokságon három gólt is szerzett, ebből kettőt a házigazda dél-koreaiak elleni bronzmérkőzésen.

"Olimpián akarok szerepelni" - jelentette ki, s török források tudni vélik, napi nyolc órát edz, hogy olyan szinten megtanuljon korcsolyázni, ami egy profi műkorcsolyázótól elvárható.

A jelenleg is Németországban élő játékos korábban az FC Augsburg és a Köln alkalmazásában állt, majd súlyos sérülése után az elmúlt évben az 1860 Münchenben próbált visszatérni, de egy felkészülési találkozó után bejelentette visszavonulását.

Forrás: AFP

Olga Bestandigova bátyjával, az egy évvel idősebb Jozeffel alkotott párt a jégen, a szlovák bajnokságot négyszer nyerték meg (2000-2002, 2005), 2002-ben diadalmaskodtak az Ondrej nepela-emléktornán, s még ugyanebben az évben, a 2002-es Salt Lake Cityben rendezett téli olimpián a 17. helyen zártak. Legjobb vb-helyezésüket 1999-ben érték el, amikor a 17. helyen végeztek, Európa-bajnokságon azonban 2001-ben hetedikek is lettek.

Forrás: AFP

Olga 2002-ben ugyan visszavonult, de 2005-ben visszatért, s ugyancsak bátyja oldalán vb-15. és Eb-8. helyet szereztek.