Vágólapra másolva!
Ha a továbbiakban sincs láza, akkor szerdán elhagyhatja a moszkvai kórházat a jégtáncos Hoffmann Nóra, akit vesemedence-gyulladás miatt kezelnek az orosz fővárosban.

A 26. születésnapját pénteken ünneplő műkorcsolyázó hétfőn azt mondta az MTI-nek, hogy még mindig antibiotikumokat kap, de négy napja már nincs láza, s ha az elkövetkező két napban sem lesz rosszabb az állapota, akkor szerdán kiengedik a kórházból.

"Azt még nem tudom pontosan megmondani, hogy mikor edzhetek újra, de bízom benne, hogy a jövő héten már jégre léphetek" - nyilatkozta Hoffmann. "A gyulladás súlyosságától függően 5-10 napig marad még az antibiotikumos kezelés, erről várhatóan kedden döntenek az orvosok."

Az idei műkorcsolya-világbajnokságot a Japánban, március 11-én bekövetkezett természeti katasztrófa miatt Tokió nem tudta megrendezni, az esemény április 25-én, Moszkvában kezdődik, s Hoffmann bízik abban, hogy párjával, Zavozin Makszimmal ők is jégre lépnek majd az eseményen.

"A kórházi ágyban fekve nehéz megmondani, hogy mennyit jelent ez a kihagyás a számunkra, de úgy érzem, minden versenyzőnek megterhelő, hogy ennyire elhúzódik a szezon és ilyen későn rendezik a vb-t" - mondta a nyolcszoros magyar bajnok. "Mindenesetre én nagyon pozitívan állok a helyzethez, egyre több erőt, energiát érzek magamban, és nagyon szeretném, ha elindulhatnánk a vb-n, amelyet számunkra szinte hazai pályán rendeznek meg."

Hoffmann hozzátette, pénteken Magyarországra érkezik, hogy családi körben ünnepelhesse születésnapját, valamint konzultálni fog a magyar orvosokkal is. A jégtáncost március 23-án vitték kórházba, 39 fok feletti lázzal, izomgörcsökkel és derékfájdalommal. Az orvosok sokáig nem tudták megmondani, hogy pontosan mi a baj, néhány nappal később azonban megszületett a végső diagnózis, amely szerint vesemedence-gyulladása volt.