Vágólapra másolva!
Visszakapja amatőr versenyzési engedélyét és ismét részt szeretne venni nemzetközi viadalokon, így a 2014-es szocsi olimpián is Jevgenyij Pljuscsenko, olimpiai és háromszoros világbajnok műkorcsolyázó.

Ezt maga a Kings on Ice elnevezésű jégshow-ra Budapestre érkezett 28 éves orosz sportoló nyilatkozta a Magyar Televízió Telesport című műsorának.

"Megkapom az engedélyt, és korcsolyázni fogok - fogalmazott. - Már egyeztettem a nemzetközi szövetség elnökével, Ottavio Cinquantával, valamint az orosz szövetség vezetőivel."

Pljuscsenko a tavalyi, vancouveri játékok után hangot adott csalódottságának, mert úgy érezte, a pontozóbírók igazságtalanul fosztották meg az aranyéremtől, amelyet amerikai riválisa, Evan Lysacek nyert meg. Az olimpia után sérülésre hivatkozva nem vett részt a torinói vb-n, de időközben különböző pénzdíjas viadalokon indult, ezért a nemzetközi szövetség (ISU) júniusban eltiltotta őt az összes ISU által rendezett versenytől, így a szocsi ötkarikás eseménytől is.

A műkorcsolyázó tavaly szeptemberben jelentette be, hogy kérvényezni fogja az eltiltás eltörlését, valamint amatőr versenyzési jogának visszaadását.