Vágólapra másolva!
Még mindig bizonytalan, hogy a vesemedence-gyulladásból felépült Hoffmann Nóra versenyezhet-e párjával, Zavozin Makszimmal a hétfőn rajtoló moszkvai műkorcsolya és jégtánc-világbajnokságon.

"Egyelőre még nem léptünk vissza, szombaton akkreditálunk a helyszínen, a végső döntést pedig vasárnap hozzuk meg" - mondta szerdán az MTI-nek a 26 éves magyar jégtáncos. "A tartalék párt természetesen értesítettük, ők csináltattak vízumot és elutaznak Moszkvába, vasárnap pedig mindenképpen döntünk, hogy a visszalépésünk esetén nekik legyen idejük a felkészülésre."

Hoffmann úgy fogalmazott, bár elkezdte a jeges edzéseket, teljes intenzitással nem tudja végigdolgozni a gyakorlásokat, a derekát továbbra is fájlalja, szerdán például csak 45 percet tudott korcsolyázni.

"Nem tudom, hogy a felépülésem milyen ütemben folytatódik, elképzelhető, hogy sokat javulok az elkövetkezendő napokban, de az is lehetséges, hogy jóval lassabban nyerem vissza az igazi formámat."

A hétfőn kezdődő vb-n így vélhetően a Turóczi Dóra, Major Balázs kettős lesz érdekelt Hoffmannék helyett a jégtáncosok mezőnyében, ahol a Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté duó a selejtezőben kezdi meg a szereplést. A férfiaknál Vardanjan Tigran, a nőknél pedig Pavuk Viktória képviseli Magyarországot, a párosok között nem lesz magyar induló.

A világbajnokság eredetileg március 21-én kezdődött volna Tokióban, ám a Japánt március 11-én ért földrengés és szökőár miatt az eseményt elhalasztották, majd Tokió visszalépett a rendezéstől, így került át Moszkvába a vb, amely hétfőn a férfiak selejtezőjével kezdődik.