Vágólapra másolva!
Bár egy korábbi nem hivatalos listán indulóként volt feltüntetve, az olimpiai bajnok kenus Pulai Imre nem lehet ott a téli olimpián szánkóban. Kedden Gyarmati Anna is elevszítette esélyét a szocsi indulásra.

A magyar szánkósok egy szűkszavú levélben kapták meg a hírt a nemzetközi szövetségtől, hogy nem lesz magyar induló Szocsiban. A hazai szövetség elnöke, Szabó István az mno.hu-nak azt mondta, indoklást nem kaptak, sőt egyelőre a 40 induló névsorát sem.

A vezető jelezte, a napokban minden eszközzel azon lesznek, hogy megkapják a listát és az indoklást, he kell a NOB-hoz fordulnak. "Egyelőre el sem tudom képzelni, hogy kit tettek be Imre elé" - fogalmazott Szabó.

A 46 éves Pulai Imre kenuban olimpiai bajnok volt 2000-ben Sydneyben, majd szánkóra váltott, a 2006-os torinói és a 2010-es vancouveri téli olimpiát is megcélozta, mindkétszer hiába. 2010-ben nem szerezte meg a minimális pontszámot a Világkupa-viadalokon, most azonban ezt meg tudta tenni.

A wikipédián feltüntetett, indoklással levezetett listán még most is van egy kvótája a magyaroknak. Az mno.hu azt írja, bár ez nem tekinthető biztos forrásnak, a nyári olimpia előtt is többször előfordult, hogy itt hamarabb közölték az indulási listát egy-egy sportágban, és ennek névsora utólag pontosnak bizonyult.

Kedden Gyarmati Anna hódeszkás is elveszítette esélyét az olimpiai szereplésre. Kiderült, csak akkor utazhat el a jövő pénteken kezdődő szocsi téli olimpiára, ha az előtte állók közül valaki megsérül a játékok rajtjáig. A menedzsmentjének keddi tájékoztatása szerint a 20 éves sportoló mostantól a Világkupa-sorozatra összpontosít.