Vágólapra másolva!
Knoch Viktor legszívesebben elfelejtené a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres selejtezőit, Liu Shaolin Sándor viszont meglepően nyugodtan reagált arra, hogy egy ezreddel maradt le az elődöntőről.

„Egyáltalán nem izgultam, nem gondoltam arra, hogy pályafutásom első olimpiai versenye. Összességében könnyebb volt annál, mint amire számítottam. Sajnos, amikor feljöttem másodiknak a kanadai mögé, ő belassult, és arra nem reagáltam időben. A többieknek lehetőségük volt előzni, én a végén hiába próbálkoztam kívülről, már nem sikerült" - nyilatkozta a versenye után Liu Shaolin Sándor, akinek az edzője a célban azt mutatta, hogy megvan a harmadik hely, de sajnos a célfotó végül francia ellenfele javára döntött. Liu Shaolin egy ezreddel maradt le az elődöntőről.

Knoch Viktor is balszerencsés volt, bár a táv feléig az élmezőnyben haladt, a hajrára elfáradt, nem tudta tartani a lépést az élen haladókkal, s az utolsó körben, az ötödik helyen haladva elesett. „Nincs mit szépíteni, nagyon elrontottam. Taktikailag hibáztam, de a legjobb, ha gyorsan elfelejtem az egészet és mostantól az ezer méterre koncentrálok!” - mondta Knoch.