Mister Out magyarként síel tovább

Dalibor Samsal, síelés, alpesi sí
RUSSIAN FEDERATION, Rosa Khutor : Croatia's Dalibor Samsal competes during the Men's Alpine Skiing Slalom Run 1 at the Rosa Khutor Alpine Center during the Sochi Winter Olympics on February 22, 2014. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
Vágólapra másolva!
A 29 éves horvát Dalibor Samsal úgy döntött, a jövőben a magyar síválogatott tagjaként indul. A szlalomspecialista már október végén, Söldenben debütálhat.

A 29 éves szlalomspecialistát a horvát közvélemény Mister Outként ismeri, mivel ő csúszott ki a legtöbbször a versenyeken. A Vecernji list viszont úgy véli, Samsal a magyar síelés sztárja lehet, igaz, "olyan országban próbál szerencsét, amelyikben kevesebb hó esik és kevesebb hegye is van, de amelyiknek van pénze egy ilyen átigazoláshoz."

A Magyar Szó szerint Vedran Pavlek, a horvátok szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy nincs értelme tovább pénzt fektetni Samsal karrierjébe. A tehetséges sportoló ugyanis igazi edzésmenő, a tréningeken gyakran legyőzi a világbajnok és olimpiai ezüstérmes Ivica Kostelicet, de eddig pályafutása során csupán 25 pontot gyűjtött össze a Nemzetközi Síszövetség égisze alatt megrendezett versenyeken, míg Világkupa-viadalon csak háromszor végzett pontszerző helyen.

Dalibor Samsal magyar színekben folytathatja Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A horvátok információi szerint Samsal már az október végén sorra kerülő söldeni óriás-műlesiklóversenyen piros-fehér-zöld színekben rajthoz áll. A sportoló a tavalyi, schladmingi vébén 27., az idei szocsi olimpián pedig a 18. helyen végzett szlalomban.