Miklós Edit újra a 10 között lesiklásban

Miklós Edit, alpesi sí, sízés
Hungarian Edit Miklos competes in the women's downhill training's competition of the FIS alpine ski world cup in Garmisch-Partenkirchen, southern Germany, on March 6, 2015. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Az amerikai Lindsey Vonn nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombaton rendezett lesiklóversenyét Garmisch-Partenkirchenben, ahol Miklós Edit hetedikként zárt.

Eredmények, női lesiklás:
1. Lindsey Vonn (amerikai) 1:40.80 perc
2. Fabienne Suter (svájci) 1:42.31
3. Viktoria Rebensburg (német) 1:42.37
...7. Miklós Edit 1:42.93

Ez volt az összetett pontversenyben élen álló Vonn pályafutásának 38. elsősége ebben a szakágban, ezzel csúcstartónak számít. Összesen 76 sikernél tart, amivel a 86 győzelemmel abszolút éllovas svéd Ingemar Stenmark mögött a második az örökrangsorban.

Az első hét indulóból a rossz látási viszonyok miatt csak ketten értek célba, de az amerikai ezúttal hiba nélkül teljesítette a pályát, s másfél másodperccel megelőzte a második helyezett svájci Fabienne Sutert. A harmadik a német Viktoria Rebensburg lett.

Miklós Edit Forrás: AFP/Christof Stache

„Kis csalódottságot érzek, mert összejöhetett volna egy jobb helyezés.

de az utolsó kapunál egy bucka miatt kibillentem, és időt vesztettem. A 4.-5. helyezés meg lehetett volna, ha ez a hiba nem csúszik be ” – mondta Miklós Edit.

Norvég siker az olimpiai tesztversenyen

A norvég Kjetil Jansrud nyerte a férfi alpesi sízők világkupa-sorozatának szombaton rendezett lesiklóversenyét a dél-koreai Jongszonban, amely egyben a 2018-as pjongcsangi téli olimpia teszteseménye is volt.

A tudósítások szerint a résztvevőket kemény hótakaró, tökéletes állapotú pálya és tiszta égbolt fogadta a sportág történetének harmadik ázsiai vk-versenyén, amely az első volt a Koreai Köztársaságban. A lesiklópályát a sízők és a nemzetközi szövetség illetékeseinek többsége is dicsérte.

Kjetil Jansrud Forrás: AFP/Alexander Klein

"Ha a legjobb akarsz lenni, bárhol le kell jönnöd, de ez a pálya több mint elfogadható. A nagy ugratók miatt túl gyorsnak tűnt, de éppen ez tette izgalmassá" - nyilatkozta a szezonbeli harmadik vk-sikerét arató Jansrud, aki a szakági világkupa pontversenyének harmadik helyére lépett előre. "Talán ez volt az első alkalom ebben az idényben, amikor hiba nélkül síeltem" - mondta.

"A Koreai Köztársaságot ma feltettük a nemzetközi sportvilág térképére. És ez még csak a kezdet" - jelentette ki a pjongcsangi téli olimpia szervezőbizottságának vezetője, Cso Jang-ho. A nemzetközi szövetség csak január 20-án adott engedélyt a téli olimpia alpesisí-pályájának használatára, mert a fő felvonó sokáig nem állt készen. A helyi munkások aztán hosszú időn keresztül éjjel-nappal dolgozva befejezték a kivitelezést.

Eredmények, férfi lesiklás:
1. Kjetil Jansrud (norvég) 1:41.38 perc
2. Dominik Paris (olasz) 1:41.58
3. Steven Nyman (amerikai) 1:41.79

A szakági vk állása 8 verseny után (még 3 van hátra): 1. Aksel Lund Svindal (norvég) 436 pont, 2. Peter Fill (olasz) 365, 3. Kjetil Jansrud (norvég) 327
Az összetett vk állása 26 futam után (még 18 van hátra): 1. Marcel Hirscher (osztrák) 969 pont, 2. Svindal 916, 3. Henrik Kristoffersen (norvég) 871, ...128. Samsal Dalibor 9