Csapatként bizonyítottak a rövidpályás gyorskorisok

Szocsi, 2014. február 6.

Knoch Viktor, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Nagy Konrád, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor és Béres Bence (b-j), gyorskorcsolyázók a magyar zászló ünnepélyes felvonása után az olimpiai faluban, Sz
Szocsi, 2014. február 6. Knoch Viktor, Keszler Andrea, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Nagy Konrád, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia, Liu Shaolin Sándor és Béres Bence (b-j), gyorskorcsolyázók a magyar zászló ünnepélyes felvonása után az olimpiai faluban, Szocsiban 2014. február 6-án, egy nappal a XXII. téli játékok megnyitója előtt. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Elsősorban csapatként bizonyítottak a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a vasárnap befejeződött torinói Európa-bajnokságon Darázs István, a magyar szövetség gyorsasági szakágának vezetője szerint.

"A férfiak egymást segítve értek el kiváló eredményeket - mondta az MTI-nek a sportvezető arra utalva, hogy Knoch Viktor például mindkét pontszerző részhajrát megnyerte a 3000 méteres szuperdöntőben, ezzel segítette Liu Shaolin Sándort, aki végül összetettben második lett. -

ennek tudható be, hogy Knoch és Liu Shaolin Sándor egy-egy apró hibájából fakadóan a másodikról visszaestünk a negyedik helyre. Burján Csaba azonnal javítani akart, de ez hibához vezetett és kicsúszott".

Liu Shaolin Sándor (j) és testvére, Liu Shaoang Forrás: MTI/AP/An Jang Dzsun

Darázs rendkívül elégedett volt a női stafétával, amely ezüstérmesként zárt. Szerinte ez a négyes szintén a világ élvonalába tartozhat, amikor kiegészül a combsérüléssel bajlódó Heidum Bernadettel.

A sportvezető kiemelte, hogy

Liu Shaolin Sándor 1000 méteren aratott diadala az első egyéni magyar aranyérem az Európa-bajnokságok történetében,

emellett a magyar versenyző másodikként zárt a 3000 méteres szuperdöntőben és összetettben. Darázs szintén fontosnak tartotta, hogy nem csak az 500 méter világbajnoka hozta össze az egy arany- és hat ezüstéremből álló medálgyűjteményt, mivel öccse, a mindössze 18 éves Liu Shaoang 1000 és 1500 méteren is ezüstérmes lett, Keszler Andrea szintén 1000 méteren lett második, illetve a női váltó is ezen a helyen zárt.

Ezért kell dolgoznunk. A sok érem mellett rengeteg A és B döntős helyezés tette teljessé a szereplést. Azon kell dolgozni, hogy néhány ezüstből arany legyen, néhány helyezésből pedig érem, hogy minden tekintetben a legeredményesebb nemzet legyünk. Erre még egy évünk van az olimpiáig" - mondta Darázs.

Keszler Andrea (j) és az orosz Jekatyerina Konsztantinova a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 1000 méteres versenyének döntőjében a torinói Palavela sportcsarnokban 2017. január 15-én. Keszler Andrea ezüstérmet nyert. (MTI/EPA/Alessandro Di Marco) Forrás: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

A versenyzők folytatásáról úgy nyilatkozott, hogy Liu Shaoangnak lesz a legnehezebb dolga, mivel ő indul a jövő hét pénteken rajtoló innsbrucki junior világbajnokságon. A többiekre picit könnyebb időszak vár, de ez nem pihenőt jelent, hanem csak az edzések intenzitásában lesz különbség, mivel a következő erőpróba a február elején sorra kerülő drezdai világkupaverseny lesz.

Az idény március 10-12. között a rotterdami világbajnoksággal zárul.