Megoldotta a himnuszbotrányt az orosz biatlonváltó

Biatlon, orosz sílövő
Winners Russia's team Anton Shipulin, Anton Babikov, Maxim Tsvetkov and Alexey Volkov celebrate on the podium for the 2017 IBU World Championships Biathlon Men's 4 x 7.5km relay race in Hochfilzen on February 18, 2017. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Komoly hibát vétettek az osztrák szervezők a Hochfilzenben zajló sílövő-világbajnokságon, a férfiak 4x7,5 kilométeres váltóversenyének szombati eredményhirdetésén ugyanis rossz himnuszt játszottak le a győztes orosz csapatnak. A dobogó tetején azonban minden orvosolható, a négyes mikrofont ragadott, és elénekelte magának az orosz himnuszt.

Az orosz négyes nyerte szombaton a férfiak 4x7,5 kilométeres váltóversenyét a sílövő-világbajnokságon, az ausztriai Hochfilzenben. Alekszej Volkov, Makszim Cvetkov, Anton Babikov és Anton Sipulin öröme csak a szervezők bakija miatt nem lehetett teljes, az eredményhirdetésen ugyanis rossz himnuszt kezdtek el játszani.

A Mihail Ivanovics Glinka által írt A hazafias dal valóban a hivatalos himnusznak számított, de csupán 1991 és 2000 között.

A nagy kapkodásban a kínos pillanatokat a sportolók oldották meg, akik mikrofont ragadva, kissé hamisan ugyan, de elénekelték saját maguknak a jelenleg érvényben lévő himnuszt.

Anton Sipulin, Anton Babikov, Makszim Cvetkov és Alekszej Volkov a dobogón Forrás: AFP/Franck Fife