Vágólapra másolva!
Két aranyérmet szereztek a magyar tornászok a glasgow-i Világkupán: a férfiaknál a háromszoros Európa-bajnok szerspecialista Berki Krisztián megnyerte a lólengést, míg a nőknél az ugrásban diadalmaskodó Böczögő Dorina élete első Vk-győzelmét aratta.

Berki Krisztián kiváló produkcióval győzött, 6,4-es kiinduló pontszámú gyakorlatot adott elő, s tudta, hogy nem hibázhat, hiszen az olimpiai bronzérmes Smith hazai pályán versenyez. Berki végül 15,950 ponttal nyert, Smith csak második lett 15,750-nel. Az Angliában készülő Hídvégi Vid 14,725 pontja az ötödik helyre volt elegendő, emellett gyűrűn 13,900-zal nyolcadikként zárt.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült a gyakorlatom, tudtam, hogy nem hibázhatok. Örülök, hogy a múlt heti hazai szerbajnokság után külföldön is sikerült az első helyet megszereznem" - nyilatkozta Berki Krisztián.

A nőknél Böczögő Dorina remekelt, ugrását meggyőzően adta elő, és megszerezte élete első Világkupa-aranyát, mégpedig 13,675 ponttal. Talajon hibázott, így nem tudta megtartani a selejtezőben elért második helyét, itt 13,025-tel negyedik lett. Gerendagyakorlatára 13,975 pontot kapott, ez is a negyedik pozícióra volt elegendő. Gombás Laura ugrásban szerepelt jobban, 13.250 ponttal ötödik lett, míg felemáskorláton a 11,650 pontja a hetedik helyre rangsorolta.

"Nagyon örülök, hogy az ugrást sikerült megnyernem. Őszintén szólva a talajt kicsit sajnálom, mert ha nem rontok, érmes lehettem volna. Gerendán meginogtam, így itt reális a negyedik hely" - fogalmazott Böczögő Dorina.