Vágólapra másolva!
Berki Krisztián már a selejtezőben is kiválóan teljesített, bízik benne, hogy a lólengés szombati döntőjében is hibátlan gyakorlatot tud bemutatni a londoni torna-világbajnokságon.

A vb egyetlen még érdekelt magyar versenyzője második legjobb eredménnyel biztosította helyét a nyolcas fináléban, a nemzeti szövetség tájékoztatása (MTSZ) szerint a szakemberek szerint is szép, meggyőző gyakorlatot mutatott be kedden.

"Várom már a döntőt, fittnek érzem magam, jó erőben vagyok" - nyilatkozta Berki. "A selejtezőben a felkészülési idő alatti legjobb gyakorlatot adtam elő, remélem, szombaton is hibátlanul fogok teljesíteni."

A négyszeres Európa-bajnok szerspecialista a selejtező óta minden nap edzett, és az MTSZ híre alapján egyre jobb formát mutat. Berki Krisztián - aki a selejtezőben a könnyebb gyakorlatával szerepelt és kapott 16,1 pontot - a lólengés szombati döntőjében harmadikként mutatja majd be gyakorlatát.

A világbajnokságon szombaton a lólengés mellett a férfiaknak talajon és gyűrűn, a nőknek pedig ugrásban és felemáskorláton rendeznek döntőket. Vasárnap a férfi ugrás, korlát és nyújtó, illetve a női talaj és gerenda finálékra kerül sor. Az első döntő mindkét napon magyar idő szerint 14 órakor kezdik.