Vágólapra másolva!

71 évvel első aranyérme után ismételt a kanadai úszónő

Nem akármilyen rekorddal büszkélkedhet Noel Morrow kanadai úszónő: a kilencvenéves sportoló 71 év után lett újra úszóbajnok, első aranyérmét 1938-ban szerezte, 2009-ben ugyanabban a medencében ismételt.

Morrow a World Masters Games százméteres hátúszásában lett bajnok hétfőn saját korosztályában az ausztráliai Sydneyben. "Kicsit ideges voltam" - mondta Morrow, aki az 1936-os berlini olimpián is részt vett. "Nem voltam biztos abban, hogy meg tudom csinálni" - tette hozzá.

A Sydneyben megrendezett World Master Gamesen 95 ország versenyzői vesznek részt. A sportágakban korosztályok szerint oszlik meg a mezőny, az érmeket is eszerint osztják.

Forrás: EPA

Nem csak a húszéveseké a világ

Nagy győzelmet ünnepelhetett a Morrow mögött három perc hátránnyal célba érő Margot Bates is, aki 99 évesen aranyérmet érdemelt ki saját korosztályában. A matróna a hírek szerint hetente háromszor edz, és több versenyszámban is rajthoz állt, többek közt a Recycled Teenagers (Újrahasznosított tinédzserek) elnevezésű váltóban is.

A csapatnak csak 90 felettiek lehetnek tagjai. Az új-zélandi Bates az elmúlt években 188 aranyérmet gyűjtött be, tervei szerint a kétszázadik után visszavonul. "Fitt vagyok, mint egy tornacipő" - vélekedett. "Ha még egy kicsit fittebb lennék, az már veszélyes lenne" - tette hozzá.